Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Luxust mindenkinek!

Gundel Étterem BudapestGundel Étterem Budapest a térképen

Kiváló 2021. novemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. február 9.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Új koncepcióval nyitott meg a Gundel tavaly ősszel.

A honlap így foglalja ezt össze: "A Gundel fénykorában, a 20. század első felében nem számított luxus étteremnek, hanem egy hatalmas forgalmú polgári nagyvendéglő volt, több mint ezer ülőhellyel? Ezért a megújult Gundel ugyanúgy mindenki számára elérhető". 3 fogás 12300 forint, 4 fogás 14400. A rendelt főétel lehet akár bélszín is, az előétel meg libamáj.

Köszöntőfalat ízre, állagra egyaránt kiváló kovászos kenyér vajjal és habosított mangalicazsírral. Kiváló kezdés. Mindketten a három fogásos verzió mellett döntöttünk annál is inkább, hogy már rutinná vált, hogy megkóstoljuk egymás rendelését.

A mazsolával és gyümölcs-chutney-val kísért tokaji aszús libamájpástétom a legjobbak egyike volt, amit kóstoltam valaha.

Társam Újházy tyúkhúslevest kért, mely korrekt volt, házias, csavarmentes.

Második fogásom Kárpáthy módra készült fogas volt, a kifogástalanul hőkezelt szaftos halat külön tányéron hozták ki, rusztikus serpenyőben kaptuk a shi mej gombét és feszes friss rákot ízletes tunkolásra csábító vajas mártásban.

Hasonló volt a tálalása a szalonnás túrós csuszával körített bakonyi bélszínnek, melynek mártásához ördögszekérgombát, shi take-t és barna csiperkét használtak. Kíváló volt mind a hős, mind a mártás, mind pedig a köret.

A Somlói galuska hagyományos felfogásban készült, a tálalás tekintetében őszintén szólva mindketten többet vártunk, ízben, állagban nem volt hiba.

A mogyorós banános sütemény minden tekintetben megfelelt felfokozott elvárásainknak. A vacsora végén konszenzuálisan állapítottuk meg, hogy az újranyitott Gundel régi fényében ragyog, nem csoda, hogy ottjártunk idején az éttermi rész telt házzal üzemelt.

A kiszolgálás kifogástalan, udvarias, szívélyes, felkészült. Öröm volt viszontlátni Árva István sommelier-t akivel a két élve a Salon étteremben volt alkalmunk hosszabb szakmai eszmecserét folytatni, mivel aznap alacsony volt a forgalom és így a szokásosnál több figyelmet tudott szentelni a mi asztalunknak.

Az itallap méltó a hely híréhez és szelleméhez.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (14)
Gundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - Egyéb

Gundel Étterem további értékelései

2022.07.19egyedül
Kiváló
A tulajdonosi kör változása után a sok jó vélemény alapján én is újra ellátogattam a neves Gundel étterembe. Ottjártamkor a vendégeket kizárólag a teraszon fogadták, a beltér nem üzemelt. A kert hatalmas, rengeteg asztaluk van. Az állatkert felől is meg lehet őket közelíteni. Már a kerthelyiség...
2022.05.25egyedül
Kiváló
Nem, nem, nem, itt nem lehet vita, hogy hányas a Gundel! A Gundel az Gundel, ma is! A magyar gasztronómia fellegvára, az alap, a gyökér, az origo, minden innen ered. Vitán felül. Ma, csak úgy laza ténfergés közben, a városligeti tó partján, eszembe jutott, hogy valahol ebédelnék is, ha már erre...
2021.12.29a párjával
Kiváló
Finom, hagyományos ételeket fogyaszthattunk. Csodás környezetben, udvarias és figyelmes személyzet kiszolgálása által.
Népszerű szállások a környéken
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány - Akciós tavaszi senior ajánlat
Akciós tavaszi senior ajánlat
04.02-06.30.
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány
117.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Prémium nyár
Prémium nyár
2024.09.01-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
140.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
CE Plaza Hotel Siófok - Négycsillagos wellness teljes ellátással
Négycsillagos wellness teljes ellátással
2024.06.02-ig
CE Plaza Hotel Siófok
74.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től teljes panzióval