Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ikonikus gulyás és Gundel palacsinta

Gundel Étterem BudapestGundel Étterem Budapest a térképen

Kiváló 2022. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. július 19.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A tulajdonosi kör változása után a sok jó vélemény alapján én is újra ellátogattam a neves Gundel étterembe. Ottjártamkor a vendégeket kizárólag a teraszon fogadták, a beltér nem üzemelt. A kert hatalmas, rengeteg asztaluk van. Az állatkert felől is meg lehet őket közelíteni.
Már a kerthelyiség bejáratánál "ajtónálló" fiatalember fogadta és köszöntötte a vendégeket és az asztalhoz kísérte. Én a Tony Curtisnek címzett asztalnál foglaltam helyet. Az étlap gyönyörű, esztétikus, hibátlan fotókkal ellátott. Az étlapon a magyar konyha összes "nagyágyúja" megtalálható. Személyes korlátaimat ismerve egy-egy ikonikus levest és desszertet választottam. Gulyáslevest házi csipetkével (2975 Ft), marhapofából, majd desszertként Gundel palacsintát, hát mi mást innen? (2800 Ft). Kis ajándék előételként érkezett egy kis házi körözött kovászos kenyérrel. A leveshez e kenyér mellé még magvas változat is jött később. A kenyereket a cégcsoporthoz tartozó Séf Asztalában sütik, onnan szállítják ide a Gundelbe és a New York Kávéházba is. Közös corporate executive séfjük van Wolf A. személyében.
A levesbetét érkezett a mélytányérban, a piros, fűszeres lé helyben rátöltéssel. Fotótéma meg is volt. Nagyon finom volt a leves, hibátlan, amilyennek egy tökéletes gulyásnak lennie kell. A zöldség-hús-krumpli-lé mennyiség harmonikus volt.
A Gundel palacsinta két kisebb tésztatekercsből állt, nem akkorák, mint amilyeneket otthon a háziasszonyok készíteni szoktak, vagy a strandbüfében, hanem kisebbek, de nagyon csinosak. Csokiöntet, és a tetején egy Gundel logós csokiszelet. A töltelék kellemes, nem gejl, diós karakteres. Sajnos lánggyújtás nem volt, állítólag csak esténként szokták ezt a látványos trükköt bedobni. A házi citromos jeges teát cukormentesen kértem (1400 Ft). Kötelező szervizdíj van.
A személyzet létszáma bőséges, olajozottan működik a szervezet.
Élő zenét szolgáltattak, felváltva 3 hegedűs roma hölgy, illetve egy bárzongorista. Nem volt zavaró számomra sem, inkább kellemes zenei aláfestés az étkezéshez, ide kifejezetten illett, pedig egyáltalán nem az én zenei világom.
Különleges alkalmakra, külföldi vendégekkel nagyon tudom ajánlani a Gundelt, színvonalas konyhát és szervizt kapnak itt a vendégek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (49)
Gundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - Külső képGundel Étterem Budapest - BelsőGundel Étterem Budapest - BelsőGundel Étterem Budapest - BelsőGundel Étterem Budapest - Külső képGundel Étterem Budapest - Külső képGundel Étterem Budapest - Külső képGundel Étterem Budapest - Külső képGundel Étterem Budapest - EgyébGundel Étterem Budapest - Külső képGundel Étterem Budapest - Külső kép

Gundel Étterem további értékelései

2022.05.25egyedül
Kiváló
Nem, nem, nem, itt nem lehet vita, hogy hányas a Gundel! A Gundel az Gundel, ma is! A magyar gasztronómia fellegvára, az alap, a gyökér, az origo, minden innen ered. Vitán felül. Ma, csak úgy laza ténfergés közben, a városligeti tó partján, eszembe jutott, hogy valahol ebédelnék is, ha már erre...
2022.02.09barátokkal
Kiváló
Új koncepcióval nyitott meg a Gundel tavaly ősszel. A honlap így foglalja ezt össze: "A Gundel fénykorában, a 20. század első felében nem számított luxus étteremnek, hanem egy hatalmas forgalmú polgári nagyvendéglő volt, több mint ezer ülőhellyel? Ezért a megújult Gundel ugyanúgy mindenki...
2021.12.29a párjával
Kiváló
Finom, hagyományos ételeket fogyaszthattunk. Csodás környezetben, udvarias és figyelmes személyzet kiszolgálása által.
Népszerű szállások a környéken
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Kedvezményes pihenés
Kedvezményes pihenés
2024.12.23-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
72.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Kristály Imperial Hotel Tata - Fedezd fel a hazád
Fedezd fel a hazád
2024.08.29-ig
Kristály Imperial Hotel Tata
126.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
04.22-10.11.
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred
57.750 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval