A nyitás hetében teljesen véletlenül keveredtem ide. A Fény utcai piac szomszédságában idén tavasszal nyitott meg ez a gluténmentes kovászos pékség, kenyereket és péksüteményeket készítenek, ráadásul még vegán is minden. Minden receptet, az összetevőket, a sütési technológiát maguk kísérletezték ki, ez egy kis családi vállalkozás.
Maguk a tulajdonosok szolgálták ki a vevőket, meséltek az összetevőkről, melyiknek mi az élettani hatása, miért egészséges, miért javasolt. Értelemszerűen lisztet egyik pékáru sem tartalmaz, s garantált, hogy a pékműhelyben sem fordulhat elő glutén, amely itt van helyben, a kiszolgálópult mögött, az üvegen túl. Liszt helyett köles, rizsliszt, quinoa liszt és fehér cirok lehet a fő "helyettesítő" alapanyag. Mindent meg lehetett kóstolni, ez nagyon tetszett! A ropogós Kornspitz pirított bio quinoa lisztből készült, lenmag, fekete szezám, szezám és napraforgó magvakkal. A kakaóscsigát datolyával édesítik, így egyúttal cukormentes is (990 Ft). A szilvalekváros háromszög (890 Ft) ízlett a legjobban, amelyet mákos tésztába töltenek. Tény, hogy a péksütemények nem olyan mutatósak, mint egy hagyományos kézműves pékségnél, mondhatnám, hogy kicsit csúnyácskáknak tűnnek, sötétebbek, nincs rajtuk porcukor, de ez a búzaliszt hiánya miatt van így. Érdekes tapasztalás volt ez számomra, sosem kóstoltam még ilyen pékárukat.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Itt fényképeztem:
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.