Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Békés kikötő

Haven Cafe BudapestHaven Cafe Budapest a térképen

Kiváló 2019. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. május 14.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Beugrós, mindössze 2 kis asztalos kávézó a Hollán Ernő utca Jászai Mari térhez közelebbi oldalán, a BJC-vel szemben. 3 héttel ezelőtt nyitottak meg, szinte észrevétlenül. Korábban valami elviteles borkimérés működött itt, nem mondanám, hogy jelentékeny ideig.
A berendezés igazi boldog békeidőket idéző, a dédi konyhájából, üveges vitrinéből mentett porceláncsészék, kávédaráló, kiskancsó, fekete-fehér régi családi fotók.
Hagyományos olasz pörkölésű Manuel kávét főznek, erős, karakteres, ütős. Egy majdnem cappuccinót ittam, eszpresszónak indult, de aztán inkább felgőzölt tejjel, nagyobb csészében, több tejjel, több vízzel készült, nem bántam. Ennek ellenére csak sima eszpresszó árat kért érte a pultos-tulajdonos hölgy, aki egyszemélyes vállalkozásban működteti a kávézót. (490 Ft).
A kávé mellé többféle édes és sós aprósüteményt, pogácsát, sós rudat lehet kérni. Hólabdát és diós-csoki sütit ettem (120 Ft/db), de volt még baracklekváros linzerke is.
Ha a többi vendéggel is ilyen kedves, kommunikatív a fogadtatás, akkor szerintem nyert ügye lesz itt ennek a kis kávézónak Újlipótvárosban!
Amúgy nem tudom megítélni, mennyi kávézót bír még el ez a környék, mert már így is van vagy féltucat, specialty és hagyományos olasz is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (9)
Haven Cafe Budapest - Külső képHaven Cafe Budapest - Étel/italHaven Cafe Budapest - Étel/italHaven Cafe Budapest - Étlap/itallapHaven Cafe Budapest - Étel/italHaven Cafe Budapest - Étel/italHaven Cafe Budapest - Étel/italHaven Cafe Budapest - BelsőHaven Cafe Budapest - Belső
Népszerű szállások a környéken
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Freya Zalakaros
121.890 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Marina Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.13-ig
Danubius Hotel Marina Balatonfüred
75.076 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással