Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Bajor söntés a piacon

Haxen Piac - Belvárosi Piac BudapestHaxen Piac - Belvárosi Piac Budapest a térképen

2018. decemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2019. január 15.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A régi Haxen Bajor Sörözőben és Étteremben a Király utcában jó párszor megfordultunk kollégákkal évekkel ezelőtt. Utóbb történt névváltozás és fazonigazítás is, ugyanakkor kb. 2 évvel ezelőtt a Hold utcai piac földszintjén, közvetlenül a főbejárat mellett nyitott a Haxen is egy kifőzdét, ahol a magyar és bajor "közönség-kedvenceket" lehet megkóstolni. A választék nem nagy, de ami van, az erős ajánlat. 3 féle leves, a hagyományos igen tartalmas gulyás és bableves mellett érdekességként kápia krémleves kecskesajttal, aztán a főételek között jön az ikonikus csülök bajor káposztával, de van még grill kolbász és lassan sült tarja is. A táblás ajánlatban sütőtök krémleves és töltött káposzta is hívogatta a vendégeket. Az ún. sétálós csülök elvitelre készül, nagy zsemlébe töltve (1400 Ft). A kákabélűek cézár salátával vagy grillezett gomolyával vigasztalódhatnak. A levesek ára 900-1200 Ft közötti, a főételek 1700-2100 Ft között alakulnak. A pultnál kell rendelni, a nyársakon sülő, forgó csülkök árnyékában, majd valamelyik közös asztalnál lócán lehet helyet foglalni, ahol felszolgálnak.
Tömény, kiadós, nagy adagokat adnak (ld. a képeken). Gulyást kértem (kenyér incl., nem kellett érte fülön fizetni), cseréptálban forrón, jó paprikásan érkezett, kifejezetten jól sikerült, azért megemlítem, hogy volt benne 1 db inasabb, rágósabb húsdarab is. Már ezzel önmagában jól lehetett volna lakni, de nem tudtam ellenállni a kasiersmarni-nak, azaz a császármorzsának, amelyet házi baracklekvárral kínáltak (900 Ft). Hát ez is kitűnő volt, igazán házias, kis piros zománcos lábasban; nekem nagyon bejött, kicsit megkapatva de nem odaégetve, jól megpirulva az alja.
A fizetésnél volt egy kis probléma, a smarnit kétszer, duplán ütötte be a pincér, és nem ő, hanem én vettem észre, azért 2 tételt adni nem olyan nagy mutatvány szerintem. De elnézést kért, korrigálta. Úgy gondolom, nem átverni akart, pusztán figyelmetlen volt.
Egy dl szóda 50 Ft.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (16)
Haxen Piac - Belvárosi Piac Budapest - BelsőHaxen Piac - Belvárosi Piac Budapest - BelsőHaxen Piac - Belvárosi Piac Budapest - Étlap/itallapHaxen Piac - Belvárosi Piac Budapest - BelsőHaxen Piac - Belvárosi Piac Budapest - Külső képHaxen Piac - Belvárosi Piac Budapest - Étel/italHaxen Piac - Belvárosi Piac Budapest - Étel/italHaxen Piac - Belvárosi Piac Budapest - Étlap/itallapHaxen Piac - Belvárosi Piac Budapest - BelsőHaxen Piac - Belvárosi Piac Budapest - Étlap/itallapHaxen Piac - Belvárosi Piac Budapest - Étel/italHaxen Piac - Belvárosi Piac Budapest - Étel/italHaxen Piac - Belvárosi Piac Budapest - Étlap/itallapHaxen Piac - Belvárosi Piac Budapest - BelsőHaxen Piac - Belvárosi Piac Budapest - Étlap/itallapHaxen Piac - Belvárosi Piac Budapest - Belső

Haxen Piac - Belvárosi Piac további értékelései

2020.03.21egyedül
Kiváló
A Hold utcai éttermek kipróbálása során ez a hely került sorra a napokban. A koronavírus miatt délben is kihalt a piac, én voltam ennél az étteremnél az egyetlen vendég. A grillcsülök az ígért 3 perc alatt el is készült, a folyamatosan sülő-forgó csülköknek köszönhetően. Szépen tálalva érkezett,...
Népszerű szállások a környéken
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár - Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
2024.06.20-ig
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár
89.262 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Calimbra Miskolctapolca - Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
2025.01.08-ig
Hotel Calimbra Miskolctapolca
88.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló - Hőforrás napok
Hőforrás napok
2024.09.01-ig
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló
79.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval