Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Remek hely

Házi/Állat Bistro BudapestHázi/Állat Bistro Budapest a térképen

Kiváló 2016. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2016. december 6.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A nemrégiben híre futott, hogy Lőrincz György, a tavalyi év séfje egy trendi pubban főz, konkrétan az Aznap nevű kézműves sörökre szakosodott népszerű, hangulatos hely mellett nyílt Házi/Állat bisztró konyhavezetőjeként dolgozik.
A hír kézhezvétele után rögtön meg is látogattam az egységet. Épp dolgom akadt Vácon, s belefért egy pesti ebéd Aradról Vác fele tartva.
Az étlap rövid, lényegre törő, jól átgondolt, a rusztikus ízeket kedvelők éppen úgy megtalálják rajta a kedvencüket, mint a szofisztikáltabb ételek hívei. Magyarán, hogy az előételekkel példálózzunk, kínálnak velős csontot (félbevágva, sütve) és libamájpástétomot is házi brióssal.
A kiszolgálás kedves, udvarias, az árak barátságosak.
Jómagam egy ebédmenü mellett döntöttem, ez előétel, főétel és szörp kompozíciót jelent itt. Minderre kérnek 1900 forintot. Aznap guacamolet lehetett kérni első fogásként, ami finom volt, bátran bántak a sóval, de még az élvezhetőség határán belül maradt a jól fűszerezett avokádókrém, azt külön értékeltem, hogy volt benne és díszítésként is rajta zöld koriander, ami mindent megbolondít. A második fogás választást is kínált, egy vegetariánus étel és a hagymás rostélyos között, nem nehéz kitalálni, melyiket választottam. A hús remek volt, jó állagú, szaftos, frissen sült hozzá a ropogós hagyma és a minőségi mirelit krumpli. Ezutóbbi kényelmi termék ugyan, de egy kocsmában elfogadható, sőt a közönség valójában kifejezetten igényli.
Nagyon jó élmény volt a Házi/Állat, jó szívvel ajánlom mindenkinek, magam is tervezek még betérni megkóstolni ezt-azt egy jó sör mellett. Mert azért csak más érzés egy hagymás rostélyos vagy egy velőscsont, ha közben a söröskorsónkba kapaszkodhatunk, amiben valami tisztességes kézműves nedű van.
A mosdó lehetne igényesebb és tisztább.
Fotók nincsenek kéznél, de igyekszem pótolni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Átlagos

Házi/Állat Bistro további értékelései

2017.12.30egyedül
Kiváló
A Házi/Állat a Nagykörútnál, a Dohány utca sarkán kapott helyet, közös épületben és bejárattal az Aznap nevű ivóval. Már régebben terveztem, hogy eljövök ide, mivel jókat olvastam a konyháról. Azonban több alkalommal zárt kapukat találtam. A korábbiakhoz képest megváltozott a nyitva tartásuk,...
2016.12.15a párjával
Kiváló
A Blahától egy sarokra lévő bisztrót szívesen ajánlom mindenkinek, aki szereti a hasát! A napi ebéd menü kifejezetten olcsó, viszont fantasztikus ételsort kapsz érte, de éjjel 2-kor is estünk már be éhesen és akkor is jót kaptunk. Kiemelném a hamburgert, ami szép is jó is, nagy is, de ennél...
Népszerű szállások a környéken
Thermal Hotel Visegrád - Örökifjak 62+
Örökifjak 62+
2024.12.24-ig
Thermal Hotel Visegrád
Kérd ajánlatunkat!
Fried Kastély Hotel Simontornya - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.21-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
66.948 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Vital Zalakaros - Vital wellness
Vital wellness
2025.01.05-ig
Hotel Vital Zalakaros
Kérd ajánlatunkat!