Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Baráti találkozó újra

Helvécia Söröző BudapestHelvécia Söröző Budapest a térképen

2024. februárban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2024. február 19.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Furcsa, hogy az egyetlen korábbi értékelést is én írtam, még 2015-ben, miközben bármikor is járok a Helvéciában, mindig telt ház fogad. Legutóbb múlt hét pénteken este, a tüntetés után (véletlen egybeesés, csak már ott jutott eszembe). Úgy tűnt, a személyzet is számított arra, hogy tömeg lesz, hiszen a Hősök tere felől a Belváros / Nagykörút irányába éppen útba esik az Eötvös utcai pince-söröző, de talán ekkora rohamra ők sem számítottak. Még csak a Podmaniczky út felől az utcán közelítettem az objektumot, már láttam a jelentős sokadalmat a bejárat előtti járdaszakaszon. Most azonban nemcsak a dohányosok álldogáltak itt kint, hanem azok is, akiknek bent már nem jutott szabad asztal. Szerencsére a barátaim már korábban, a 18 órás nyitásra érkeztek, így egy jó asztalt is sikerült elcsípniük, de a helyekért folyamatosan közelharcot kellett vívni, és pár percenként hozzánk is próbáltak beülni idegenek "bocs, van még itt szabad szék, leülhetünk?" kérdéssel, de nem volt helyünk, csak éppen valaki az asztaltársaságból felállt 1-2 percre mosdó vagy dohányzás vagy újabb italrendelés miatt. Nincs asztalszerviz, a pultnál kell rendelni és azonnal fizetni, itt nincs megelőlegezett bizalom. Barátnőmmel rozé fröccsöt ittunk, én csak miért ne alapon sodródtam az árral, nem tudom, milyen pincészet, de valami átlagos kommersz, azért nem a Koccintós kategória. A kisfröccs csak 600 Ft volt.
A többiek Hubertust, csapolt sört, whiskyt ittak. A csapon Dreher, Dreher Bak és talán Ászok volt, a Dreher Bak menet közben még este 10 óra előtt kifogyott. A benti teremben lehet biliárdozni, dartsozni, csocsózni.
Tavaly, amikor a barátnőm születésnapját ünnepeltük itt - a belső termet béreltük ki - , akkor a VI. kerületi polgármesterrel is összefutottunk, ott csocsózott a barátnőjével vagy feleségével.
Kézműves sörök, illetve konyha nincs.
A jó hangulat és a jó társaság miatt megadom a 4 pontot, de a tisztaság sajnos továbbra sem erőssége a helynek (ld. asztalok tisztasága, mosdó hagy kívánnivalót maga után).
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Gyenge
Fényképek (3)
Helvécia Söröző Budapest - Külső képHelvécia Söröző Budapest - Külső képHelvécia Söröző Budapest - Egyéb

Helvécia Söröző további értékelései

2015.10.14barátokkal
Átlagos
Amikor még rengeteg szabadidővel rendelkező, szabad és fiatal emberek voltunk (=azaz a gyermekek megszületése előtt), baráti társaságunk egyik törzshelye volt a Helvécia. Heti-kétheti rendszerességgel megfordultunk itt. Hogy miért pont a Helvécia? Úgy gondolom, leginkább a lokáció miatt, ugyanis...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.12.24-ig
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
88.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
63.147 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány - Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
2024.12.22-ig
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány
117.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval