Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Lépcső alatt

Hetedik Lépcső Craft Söröző & Cseh Szaküzlet BudapestHetedik Lépcső Craft Söröző & Cseh Szaküzlet Budapest a térképen

Átlagos 2019. szeptemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2019. október 2.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Szombat esti sörözési helyszínt kerestünk az Astoria környékén. Hallomásból már ismertem a Hetedik lépcsőt, a szomszédos Hrabal - szintén cseh söröző, csak ők már elég régóta működnek itt - tulajdonosi köréhez köthető, 2018-as nyitású söröző, ahol kisüzemi cseh kraft söröket kínálnak.
A beltér közepes méretű, jellegtelen berendezésű, vasútállomási söntés hangulatú. Bár a mosdó felé tartva van egy komfortosabb kialakítású dupla boxos ülőhely is, amelyet színes falfestéssel próbáltak feldobni.
Ami azonnal szembe- pontosabban "orrbaszökő" volt, egy igen kellemetlen, büdös szag, ami az egész belső térben eluralkodott. Így egyértelmű volt, hogy inkább a teraszon foglalunk helyet, ami a széles járdára kitelepített asztalokat jelent. A kocsma önkiszolgáló jelleggel működik, a 3 alkalmazott közül csak egy szolgált ki vendégeket, az idős hölgy csak pultot támasztott (lehet, hogy ő csak takarító személyzet? de akkor miért a sörpultban ácsorog?), a 2 fiatal pultos srác közül az egyiknél lehetett csak sört kérni/kapni és fizetni. Szóval a kiszolgálás lassú, vontatott volt, pedig még egyáltalán nem volt teltház.
A kínálatban szerepelnek a Nepomuki Zlata Krava (Arany Tehén) sörfőzde sörei, ahol az alap lagerek mellett IPA és Stout is található. Szintén népszerűnek tűntek a Plzen-i Pivovar Raven palackos sörei. 10 sörcsappal rendelkeznek, de ottjártunkkor nem mindegyik működött.
Én Cobolis Stout-ot (Bezedny kotel, Prága) ittam, férjem egy komlós IPÁ-t. Amit a korábbi értékelésben olvastam, már nem szerepelt opcióként, nem lehetett 1-másfél decis kóstolókat kérni, 3-4-5 decis kiszerelésben lehetett csak kérni a söröket.
A következő megdöbbenést az okozta, hogy az üveg korsóért, amibe a sört töltötték darabonként 1200 Ft-os letétet kellett fizetni, a pultos elmondása szerint azért, mert a vendégek átjárnak a Hrabalba és eltűnhetnek útközben a korsók (5 méteres távolságról beszélünk). Megjegyzem, a Hrabalban más alakú korsók voltak, láttuk a valóban át-és visszajáró vendégek kezében.
Fizetés csak készpénzzel volt lehetséges.
Összességében nekem elég fapadosnak tűnt a hely, egy kör után nem is maradtunk tovább.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Gyenge
Fényképek (10)
Hetedik Lépcső Craft Söröző & Cseh Szaküzlet Budapest - EgyébHetedik Lépcső Craft Söröző & Cseh Szaküzlet Budapest - BelsőHetedik Lépcső Craft Söröző & Cseh Szaküzlet Budapest - BelsőHetedik Lépcső Craft Söröző & Cseh Szaküzlet Budapest - BelsőHetedik Lépcső Craft Söröző & Cseh Szaküzlet Budapest - Étel/italHetedik Lépcső Craft Söröző & Cseh Szaküzlet Budapest - Étel/italHetedik Lépcső Craft Söröző & Cseh Szaküzlet Budapest - Étel/italHetedik Lépcső Craft Söröző & Cseh Szaküzlet Budapest - BelsőHetedik Lépcső Craft Söröző & Cseh Szaküzlet Budapest - BelsőHetedik Lépcső Craft Söröző & Cseh Szaküzlet Budapest - Belső

Hetedik Lépcső Craft Söröző & Cseh Szaküzlet további értékelései

2023.04.06barátokkal
Kiváló
Legutóbbi értékelésem óta hétszer jártam ebben a remek sörözőben, 2020-ban egyszer, 2021-ben egyszer, 2022-ben négyszer, legutóbb pedig épp a minap. Van egy csapos, aki kifejezetten undok és rendreutasító volt tavaly, de legutóbb, már idén áprilisban mindkét sráccal jót beszélgettünk a sörökről....
2019.03.20barátokkal
Kiváló
Egy sörblogger barátomról kaptam a tippet, ő mesélte azt is, hogy a Hrabal tuladonos(i) nyitotta(k) ezt a helyet, mely elsősorban cseh kraft főzdékre összpontosít. Pincérünk nagyon kedves volt, ajánlotta, hogy kihoz négyünknek minden sörből egy-egy másfél decis kóstolót, egyébként be lehet ülni...
Népszerű szállások a környéken
Ensana Thermal Hévíz - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Hévíz
88.290 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Helios Hévíz - Legjobb ár
Legjobb ár
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Helios Hévíz
47.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Két Korona Hotel Balatonszárszó - Pünkösdi hosszú hétvége a Balatonon
Pünkösdi hosszú hétvége a Balatonon
05.17-20.
Két Korona Hotel Balatonszárszó
129.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval