Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Korea és a Z generáció

Hey Bao BudapestHey Bao Budapest a térképen

Átlagos 2021. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. január 14.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Dél-kelet-ázsiai gyorsétterem a Kálvin tér közelében, amelyben kínai, japán, koreai, vietnami ízvilág is tetten érhető, bár mindent összevetve a fő csapásirány a koreai konyha, nyilván van átfedés a szomszédos országok konyhájában Ázsiában is. Nagyon meglepő volt számomra, hogy hétköznap kora délután gyakorlatilag tömve volt a hely, méghozzá tinédzserekkel, 16-20 év közötti fiatalokkal, bár manapság már nem is olyan könnyű megállapítani a fiatalság korát, de iskoláról, vizsgákról beszélgettek, szóval ez a korosztály.
A rendelésfelvétel és a fizetés a bejárat utáni pultnál történik, majd az elkészült ételt a helyiség végében, a konyhánál lévő ablaknál adják ki.
A bejárat mellett elhelyezett másfél méteres bubble tea pohár ad már némi előzetes támpontot az étlap mellett, hogy milyen irányultságú étkezdére számítsunk.
Kínálnak kínai húsos, zöldséges, sült rizses és tésztás egytálételeket, koreai bulgogit (rizses, marhahúsos étel), sertéshússal töltött bao batyukat, bibimbapot, a koreai nemzeti egytálételt, koreai corn dogot (990-1390 Ft) számos verzióban .
Az én választásom a japán sült csirke karaage ételre esett, amelyben mirelit sült hasábburgonya alapon csípős ropogós bundás csirkehús darabok voltak, a tetején algával és valamilyen ízesített majonéz szósszal nyakon öntve. Nekem nagyjából egyik összetevő sem nyerte meg a tetszésemet, a hús olajos volt és rágós (nem csirkemell volt, hanem talán csontozott comb, vagy vegyesen mindenféle), a krumpli jellegtelen, nem ropogós, az alga meg mintha gyűrőtt papírlapokat rágott volna az ember.
Tálalás egyszerű papírdobozban (helyben fogyasztásnál is), nincs rendes tányér. Evőeszközként pálcika vagy környezetbarát kis favilla, amivel amúgy nem lehet enni és vágni sem. Kés nem volt.
Mivel a kabátoknak nem volt fogas, akasztó, így a vendégek többsége kabátban ült, vagy a széken maga alá rakta, mert a tömeg miatt üres székek sem voltak. A pinceszinten lévő mosdók közül az egyik rossz volt, így csak a másik működött.
A hely alapvetően újszerű, vannak kedves dekorációk is, de nem igazán érvényesülnek ezek a díszítő elemek. Az asztalokat a távozó vendégek után nem takarítják le.
Kényelmetlen magas bárszékek és asztalok vannak, csak az ablaknál volt 2-3 kisebb normál asztal, de azok is foglaltak voltak már.
A fiatalok körében a bubble teák a legnépszerűbbek, amelyek itt sem olcsók, de a konkurens OXO-hoz képest majdnem féláron vannak (1000/1300 Ft - a medium, 1200-1600 Ft a large, nagy kiszerelés), van tejes, gyümölcsös, zöld teás, barna cukros, sajtkrémes (!!!!!) és persze ezekbe lehet kérni a kis zselékockákat, tapióka gyöngyöket.
Összességében, én a fentiek miatt nem élveztem a helyet, legalább a kaja lehetett volna jó, de lehúzni sem akarom a korosztályos eltérő preferenciák miatt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Gyenge
Fényképek (22)
Hey Bao Budapest - EgyébHey Bao Budapest - EgyébHey Bao Budapest - EgyébHey Bao Budapest - EgyébHey Bao Budapest - EgyébHey Bao Budapest - EgyébHey Bao Budapest - EgyébHey Bao Budapest - EgyébHey Bao Budapest - EgyébHey Bao Budapest - EgyébHey Bao Budapest - EgyébHey Bao Budapest - EgyébHey Bao Budapest - EgyébHey Bao Budapest - EgyébHey Bao Budapest - EgyébHey Bao Budapest - EgyébHey Bao Budapest - EgyébHey Bao Budapest - EgyébHey Bao Budapest - EgyébHey Bao Budapest - EgyébHey Bao Budapest - EgyébHey Bao Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
56.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
52.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval