2025. októberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2025. október 16.Ajánlom a helyet másoknak is!
Éveken át egyik kedvenc éttermem volt a Vigyázó Ferenc utcai szuterénben a Govinda vegetáriánus indiai étterem, amelyet a Magyarországi Krishna-tudatú Hívők Közössége üzemeltetett, az ő hitvilágukkal és életszemléletükkel összhangban. Hogy mi vezetett a bezáráshoz, sajnos nem tudom, minden esetre idén június óta új tulajdonosi kör működteti az éttermet, új néven, új dizájnnal, új étlappal. A belső tér teljesen megújult, megszépült. A korábbi ajándékbolt helyén is éttermi teret alakítottak ki, így sokkal több asztaluk lett. Továbbra is autentikus indiai ételeket készítenek, azonban most már húsos fogások is vannak nagy számban. A névválasztás érdekes, nem tudom mire vélni, ugyanis a HITCHKI hindi nyelven csuklást jelent.
Az étlap borzasztóan hosszú, nem lehet ennyi információt befogadni, több régió ételei, csoportosítva, tematikusan megtalálhatóak. Az ételárak középkategóriásak, egyáltalán nem olcsó. A költségtakarékosabb megoldás a napi menü, amely hétköznap ebédidőben érhető el. A napi leves mellett a menü tartalmaz Bashmati rizst, naan kenyeret, joghurtos öntetet, a vegetáriánus verzióban 2 féle zöldséges ragut vagy lencse dahlt, a húsosban egy csirkés és egy zöldséges fogást. Ára 3490 Ft, illetve 3790 Ft. Ottjártamkor csészényi fokhagymakrémleves, amely ízre nagyon finom, de semmilyen levesbetét nem járt hozzá, majd a főétel Chicken Tikka Massala közepesen csípős, valamint burgonya és karfiol curry autentikus, karakteres fűszerezéssel. A húsadag nagyon kevés, de így a szett összességében kiadós és elegendő a jóllakáshoz. Én pl. nem is tudtam az egészet megenni.
A másik kedvezőbbnek mondható választás a Thali, amelynél az 1190 Ft-os alap tartalmaz egy adag Bashmati rizst, Butter Naan vajas lepényt, tandoori kemencében sült ropogós lencse Papaad-ot, friss zöldsalátát, valamint kevert zöldsalátát joghurttal és chilivel. Ezek mellé kell választani legalább 3 féle katorit (1290-2190 Ft/adag), amely lehet többféle lencse Dal, Chole (csicseriborsó), zöldség curry, Paneer házi sajt, tandoori csirke szószban, sáfrányos bárány, Kadai Fish zöldséges hal, Goan Jhinga rákspecialitás. Ezek kisebb adagok, mint a normál főételek mennyisége, inkább kóstoló adagok. Tehát ez a komplett fogás kb. 5-6000 Ft-os áron kapható.
A normál étlap áraira még plusz 15% kötelező szervizdíjat számítanak fel! Sima csapvizet nem voltak hajlandóak adni, a tisztított víz szénsavas vagy mentes verzióban 690 Ft/5 dl.
A fekete - nem indiainak tűnő - pincér csak angolul beszélt, a bárpultos magyar.
Újdonság a széles alkoholos italkínálat, indiai Brandy (Meera ginger, lychee, mango, coconut) 2500 Ft/4 cl, indiai borok és whisky is szerepel az itallapon. Összességében 4 pont, és sajnálom a Govinda megszűnését (Csillaghegyen és a Papnövelde utcában továbbra is elérhetőek).
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()