Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Isteni Pho leves

Hoa Sen Vietnámi Étterem BudapestHoa Sen Vietnámi Étterem Budapest a térképen

2016. júniusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2016. június 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az étterem a Sárkány center két része kötött félúton található, egy okkersárga irodaház aljában, a bankautomata mellett. Már lassan több éve járunk ide több-kevesebb rendszerességgel.
A Pho levesük egyszerűen mennyei. Egy marha húsos és egy rákos levest szoktunk rendelni normálméretben. Ez körülbelül elég is lenne egy étkezésre, de ki bírja megállni, amikor kapható még friss tavaszi tekercs is. Nem az a kínai kifőzdékben kapható, olajban sütött fajta (bár olyan is van), hanem a ki nem sütött változat. Rizstésztával, uborkával, répával, sült tojással és kicsi rákocskával töltött rizslapba göngyölt tekercset kell elképzelni. Adnak hozzá egy ecetes-édes mártást. Egyszerűen isteni.
Több egyéb ételt is kipróbáltunk már. Csak a zsíros ételt kedvelők fogyasszanak sertés húsos ételt, mivel leginkább császárhússal dolgoznak, ezért a hús több mint fele biztosan zsír. A marhás ételek jók, de – az étlapon megjelenített fotóval szemben – nem adnak annyi húst. A kacsás ételek nagyon finomak. Sajnos nem sikerül mindig a kacsamell bőrét ropogósra sütni. Úgy látszik ez külön tudomány. Halas ételt keveset próbáltunk, ezért erről nem nyilatkoznék. a csirkés ételek finomak, akár csirkemellből vagy csirkecombból készülnek. Csigás ételt is ettünk egyszer, de jobb és olcsóbb a boltban kapható rágógumi, mert ennek íze nem sok volt. A pirított rizstészta a kedvencem, de mivel kissé zsíros, tenni kell rá egy kis citromlevet vagy valamilyen savanykás öntetet. Ezeket egyébként is adják a Pho mellé, bár biztosan nem abból a célból, hogy a rizstésztát ízesítse vele az ember.
Ennyit az ételekről.
Az étterem puritánnak mondható. Berendezése olyan, mint egy jobb kínai gyorsbüfé: egyszerű asztalok, székek, művirágok. Légkondi van, ami nyáron fontos. A környezet és a mellékhelység mindig tiszta.
Összegezve: Aki a Sárkány centerben jár, mindenképpen keresse fel ezt az éttermet. Jót tesz a bevásárlásban megfáradt végtagoknak egy kis pihenés, és még az étel is finom. De nem muszáj összekötni bevásárlással az étterem felkeresését. Mi rendszeresen látogatjuk sárkánycenteres vásárlás nélkül is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:

Hoa Sen Vietnámi Étterem további értékelései

2022.03.13a párjával
Átlagos
Még kifelé mentem a reptérre, és eszembe jutott, hogy ma mikor és hol eszem valamit, amikor a szemem sarkában feltűnt s Sárkány Center. A manóba is, hát ez biztos megfelelő lesz! Tömbökön keresztül csak Sárkány Center, ez biztos tele van autentikus ázsiai kajáldákkal! Megvártam a nejemet, aki...
2020.10.04egyedül
Átlagos
Számos pozitív ajánlás alapján, miszerint itt található a legjobb vagy egyik legjobb pho a városban, látogattam el a Hoa Sen vietnámi étterembe, amely távol a belvárostól, a 18. kerületben a Sárkány Center Piacon található. 2011 óta működik itt az étterem. A piacon belül a 29-es számú épület...
2019.03.06üzleti partnerrel
A vendéglátóipari egység egy kínai/vietnami piac, illetve bútoráruház mellett helyezkedik el. Utóbbiban kutattunk pár új bútor után, majd megéhezve tértünk ide be. Mindig elvarázsol a keleti emberek munkabírása, pörgése, most sem volt másképp, a pincér srác rutinosan vette fel a rendelést. Utána...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Xavin Harkány - Pihentető wellness napok
Pihentető wellness napok
2024.06.10-ig
Hotel Xavin Harkány
89.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
63.147 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Spa ajánlat fürdőbelépővel
Spa ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
118.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval