Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csillogós husi és ropogós husi

Hongyunli Kínai Gyorsbüfé BudapestHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest a térképen

2018. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. január 20.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nem tudom, mit jelent az étterem neve, de a világhálón rákeresve egy kínai névnek tűnik, ami lehet férfi és női is. Ennek alapján elképzelhető, hogy a tulajdonost hívják így. A Li egyébként a 2. leggyakoribb kínai vezetéknév, világszerte több mint 100 millió ember él ezzel a névvel (angol nyelvterületen Lee-nek írva). De vissza az étteremhez. Elég forgalmas kínai gyorsétterem a Váci út elején, pontosan az ALDI mellett. Egy idősebb kínai pár működteti, a pultban is ők szolgálnak ki. A férfi elég mogorva, rezzenéstelen arccal veszi fel a rendelést, nem beszél, legfeljebb hümmög, a hölgy, aki a pénztárat kezeli kedvesebb, mosolygós, bár a magyar nyelv neki sem erőssége.
A portálon olvasható hatalmas piros betűs kiírás szerint menük már 550 Ft-tól kaphatóak, s belépve bebizonyosodik, hogy ez valóban igaz is, a kis adag szószos húsok körettel együtt ennyibe kerülnek. A kínálat első ránézésre elég hasonlatos a többi kínai gyorséttermekével, melyek szinte minden budapesti utcában fel-feltűnnek. Az ételek nevei és az árak mindenütt egyértelműen ki vannak írva. A pult tiszta, rendezett, áttekinthető. A jó elhelyezkedés miatti elég nagy vendégforgalomnak köszönhetően az ételek folyamatosan fogynak, így nem állott, többnapos, többször újramelegített ételeket árulnak (sajnos ez másutt előforduló gyakorlat). Többségében csirkemell filéből készítik az ételeket, de itt akadt marhahúsos étel is, bár az drágább, mint a csirke.
A kis adag főétel körettel és elviteles műanyag dobozzal együtt 620 Ft, a nagy adag 840 Ft-ba került. A dobozok jobb minőségűek, mint amit másutt tapasztaltam, és nagyon jól záródnak, nem folyt ki belőle a fűszeres-szójás mártás, mire hazaértem és a salátalé sem.
Az általuk rántott csirkének nevezett ropogós bundás másutt illatos-omlós csirkeként árusított, nem mártásos húst kértem zöldséges pirított rizzsel, ragacsos-édes bundás szezámmagos csirkét főtt rizzsel és gombás-zöldséges csirkét (ez a jól ismert barna mártásos egyik, nem csípős verziója) pirított burgonyával, bár ez utóbbi semmiképpen nem nevezhető autentikus kínai köretnek. A saláták közül egy adag babcsíra salátát kértem (400 Ft elvitelre), amely az egész családunk kedvence. Nagy adagokat adtak, nem körettel pakolták tele a dobozokat.
Itt a szerencsesüti csak 50 Ft-ba került, abból is vittem hármat.
Bankkártyával lehet fizetni. A dobozokat a hölgy automatikusan műanyag zacskóba tette, a zacskóért nem kellett plusz díjat fizetni.
Az értékelés címe a gyerekeim rendelése a kínai étteremből.

Ez az étterem abszolút alkalmas a kulturált helyben étkezésre. Felújított, rendezett a belső tér, tiszták az asztalok, a falakat egzotikus színes tájfotókkal díszítették, valamint színes kínai dekorációkkal, melyeknek szerencsehozó képességet tulajdonítanak.
Még egy pozitívum a végére, nem mikrózzák az ételeket, kizárólag a vendégek külön kérésére.
Többféle kínai üdítőitalt és ízesített teát is tartanak. (400 Ft körüli áron).
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (30)
Hongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - Étel/italHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - Étel/italHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - Étel/italHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - BelsőHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - Étel/italHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - Étel/italHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - BelsőHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - BelsőHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - BelsőHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - Étel/italHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - Étel/italHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - Étel/italHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - Külső képHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - Külső képHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - BelsőHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - Étel/italHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - Étel/italHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - Étel/italHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - BelsőHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - BelsőHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - BelsőHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - Étel/italHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - Étel/italHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - Étel/italHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - Étel/italHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - Étel/italHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - BelsőHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - Étel/italHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - Külső képHongyunli Kínai Gyorsbüfé Budapest - Belső

Hongyunli Kínai Gyorsbüfé további értékelései

2023.12.25
Továbbra is népszerű, évek óta változatlanul működő kínai gyorsétterem központi, forgalmas helyszínen, a Nyugati tér közelében, a Westend Bevásárlóközponttal szemben. Mellettük Aldi üzlet és Pesti Pipi csirkés gyorsétterem. Az ételeket a pultnál kell rendelni önkiszolgáló rendszerben. Széles...
Népszerű szállások a környéken
Sokoró Fogadó Sokorópátka - Vidéki kikapcsolódás Sokorópátkán
Vidéki kikapcsolódás Sokorópátkán
2024.12.31-ig
Sokoró Fogadó Sokorópátka
73.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Eger Park - Kedvezményes ajánlat fürdőbelépővel
Kedvezményes ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.24-ig
Hotel Eger Park
81.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
56.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval