Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Dán nyugalom

Hygge Bisztró - Frankel Leó BudapestHygge Bisztró - Frankel Leó Budapest a térképen

2023. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. január 13.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Hangulatos bisztró a szuterénben a Frankel Leó utca elején, a Margit híd budai hídfőjének közelében, a fagyizó mellett (a fagyizó most értelemszerűen nem működik, majd tavasztól újra). Volt itt már több vendéglátó egység az elmúlt években, de inkább rövid, mint tartós sikerrel. Egy ideje zárva tartott már a hely, vártam is, mi lesz itt ezután, majd 2023 őszén ez a kimondhatatlan nevű egység nyitott meg.
A "hygge" egy dán szó, ráadásul az ipszilon tetején még két pötty is van, ilyen karaktert nem találtam a billentyűzeten. A hygge nagyjából azt a jelentést takarja, hogy szakítsunk időt a barátainkra, legyünk együtt olyan emberekkel, akikre fontosak számunkra, kapcsolódjunk ki, szakadjunk ki a napi mókuskerékből, lehetünk akár egyedül is, az a lényeg, hogy jól érezzük magunkat, és élvezzük az élet csendesebb örömeit.
Az Arch & Beans Kávéműhely prémium kategóriás kávéját főzik, akik a saját kávézójukat és pörkölő műhelyüket az Astoriánál üzemeltetik.
A mostani nyitva tartásuk szerint csütörtöktől vasárnapig tartanak nyitva, 12 órától este 10-ig. Meleg konyhát is visznek, így ebédelni, vacsorázni is lehet náluk, nemcsak kávézni. A napi ebédmenü 4500 Ft, ami a normál fogások áraihoz képest kedvező, de más ebédmenüs helyekhez egyáltalán nem. Pláne, hogy húsételt egyáltalán nem készítenek! A konyhájuk különlegessége ugyanis az, hogy semmilyen állati eredetű alapanyagot nem használnak, sőt, glutént sem. Szóval vegán ételeket találunk itt. Rövid, 1 oldalas bisztrós étlapjukon izgalmas fogásokat találni. 2 leves 2200-2600 Ft között, előételek 2200-3200 Ft között/ 3 féle, 4 főétel 3600-4400 Ft között, desszert 2400 Ft (1 féle). Többféle idényjellegű alapanyaggal dolgoznak, pl. gesztenyével, céklával, lila káposztával.
A cappuccino 1000 Ft-ba került. Nekem egy kicsit vérszegény volt a hely, a kiszolgálás visszafogott, kicsit érdektelen. Csendes, nyugis hely. A bisztró egyes részein nincs térerő. A mosdó szép tiszta, és tisztasági eszközökkel felszerelt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (15)
Hygge Bisztró - Frankel Leó Budapest - Külső képHygge Bisztró - Frankel Leó Budapest - Külső képHygge Bisztró - Frankel Leó Budapest - Étlap/itallapHygge Bisztró - Frankel Leó Budapest - BelsőHygge Bisztró - Frankel Leó Budapest - BelsőHygge Bisztró - Frankel Leó Budapest - BelsőHygge Bisztró - Frankel Leó Budapest - Étel/italHygge Bisztró - Frankel Leó Budapest - Étel/italHygge Bisztró - Frankel Leó Budapest - BelsőHygge Bisztró - Frankel Leó Budapest - MosdóHygge Bisztró - Frankel Leó Budapest - MosdóHygge Bisztró - Frankel Leó Budapest - MosdóHygge Bisztró - Frankel Leó Budapest - Étel/italHygge Bisztró - Frankel Leó Budapest - Étel/italHygge Bisztró - Frankel Leó Budapest - Belső
Népszerű szállások a környéken
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
46.665 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Ambient Hotel Sikonda - Nyugdíjas ár félpanzióval
Nyugdíjas ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Ambient Hotel Sikonda
95.642 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval