Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Az évek múlnak, de a fagyi szeretete örök

I Love Gelato - Mester utca BudapestI Love Gelato - Mester utca Budapest a térképen

2023. májusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2023. május 4.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Mióta a Dunaházban dolgozunk a Boráros téren, ezt a fagyizót emlegetem, ajánlgatom a kollégáknak. Korábban többször ettem már itt fagylaltot az elmúlt években, a széles választék, izgalmas íz-kombinációk, jó minőség nyomot hagyott. Még nagyobb távolságról is érdemesnek tartottam eljönni ide, csak a fagyijuk miatt.
A környéken nem igazán van konkurencia, és összességében az aktuális, friss élmény is korrekt, pozitív, de nem kiemelkedő. A kínálat sokkal szűkösebb lett, talán ha 10 féle íz volt a korábbi 30 körüli helyett. A kiszolgálás egykedvű. Fel sem merült, hogy esetleg az ismeretlen ízekből kaphassunk egy kis kóstolót, pedig a fantázianevek alapján nem igazán lehet tudni, hogy melyik íz esetében mire lehet gondolni, számítani. Az árazásban áttértek a dekára kimérésre, így 1 dkg fagyi 100 Ft. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos 5 dkg-s gombóc 500 Ft-ba kerül, ami most az átlagos ár, vagy a középkategória alja itt Budapesten. Viszont a kimérés azt is jelzi, hogy míg másutt az 5 dkg inkább megközelítő érték, saccra-szemre megy, a valóságban inkább többet adnak, azaz járhat jobban is az ember. Ezt abból szűrtem le, hogy a pontosan kimért 5 dkg-os (499 Ft - fizetve 500 Ft) gombóc elég kicsikének tűnt.
Az én választásom a Bananito fagylalt lett, aminek ahogy neve is mutatja, a banán adja a fő elemét, ami karakteresen meg is jelent, de az egyebek (csokoládé, piskóta) valahogy nem tűntek fel. Gyümölcsfagyik közül bazsalikomos citrom, málna, eper és mangó volt, ami szintén finomnak mutatkozott. Különlegesség a karamellás Popcorn fagyi, de nem az én világom, szintén nem mindennapi a mentás sárgabarack. Legközelebb a kókuszos ízvilágú, koromfekete színű Black Hawaii-t fogom kipróbálni (ki volt fogyva ottjártunkkor). Volt kétféle cukormentes fajta is, vanília és Bíborka (ez utóbbiról nem derült ki, hogy milyen ízű pontosan).
A tölcsér nem a szokványos, kicsi, nem ostyás hatású, vastag falú, nagyon ropogós. A fagyi mellé - felár ellenében - 2 féle Roletti és öntetek kérhetőek.
A fagyizó beltere szűkös, döntően a pult és a háttérrészek foglalják el, leginkább a teraszra lehet kiülni, amelyet a járdára telepítettek. Néhány jónak kinéző süteményt is kínálnak.
A fagyizó bal sarkában egy kis pizzériát alakítottak ki (Pizza Impasto), kiszolgálás az utcáról egy másik ablakból történik.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (21)
I Love Gelato - Mester utca Budapest - Étel/italI Love Gelato - Mester utca Budapest - BelsőI Love Gelato - Mester utca Budapest - BelsőI Love Gelato - Mester utca Budapest - Étel/italI Love Gelato - Mester utca Budapest - Étel/italI Love Gelato - Mester utca Budapest - Külső képI Love Gelato - Mester utca Budapest - Étel/italI Love Gelato - Mester utca Budapest - Étel/italI Love Gelato - Mester utca Budapest - BelsőI Love Gelato - Mester utca Budapest - Külső képI Love Gelato - Mester utca Budapest - Étel/italI Love Gelato - Mester utca Budapest - Étel/italI Love Gelato - Mester utca Budapest - Étel/italI Love Gelato - Mester utca Budapest - BelsőI Love Gelato - Mester utca Budapest - Étel/italI Love Gelato - Mester utca Budapest - EgyébI Love Gelato - Mester utca Budapest - Étel/italI Love Gelato - Mester utca Budapest - Külső képI Love Gelato - Mester utca Budapest - Külső képI Love Gelato - Mester utca Budapest - Külső képI Love Gelato - Mester utca Budapest - Belső

I Love Gelato - Mester utca további értékelései

2017.05.07gyerekekkel
A Lurdy-házban jártunk a családdal, és persze a gyerekek fagyizni vágytak. Meglepő, de ebben a Plázában nincs fagyizó vagy cukrászda, legfeljebb a Meki csavart gépi vanília-fagyijával lehet vigasztalódni, de az nem elég érdekes, nem lehet válogatni az ízekből. A közelben kerestünk valamit, ami...
2016.07.08egyedül
Idény jellegű üzlet, amely vélhetően olasz fagylaltokat kínál (vagy csak a neve az), de nem is ez a lényeg, hanem az egyre jobban elterjedő extra egyéni ízek, mint például a mentával ízesítettek. Amiről konkrétan be tudok számolni az a túrórudi és mákos fagyi. 250 Ft egy adag. Nagy tábla hirdeti...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Napi árak
2024.12.30-ig
Hotel Wellamarin Zamárdi
54.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval