Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Lehet még ennél lejjebb ?

IKEA Budapest Étterem BudapestIKEA Budapest Étterem Budapest a térképen

Szörnyű 2014. júniusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2014. június 30.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Többször jártam már itt, sok esetben csak enni, vásárlás nélkül, persze azért valami apróság néha velünk jött...
Az utolsó két alkalommal nagyon meglepett mennyire lecsúszott a minőség, a kiszolgálás hozzáállása.
Szinte mindig svéd húsgolyókat ettünk. Először nagyon jó volt a barna szósz és az áfonya lekvár állaga, íze és mennyisége is.
Sajna az utóbbi időben ezek nagyon leromlottak, előbb csak a fagyasztott verzióban kapható barna mártás minősége lepett meg milyen silány és ízetlen, de betudtam a más technológiának, és nem vettem többet. Sajnos most már a kiszolgált barna mártás is erősen vizezettnek tűnik, sűrűsége, mennyisége és íze is kívánni valót hagy maga után. Ugyanez mondható el az áfonya lekvárról is.
Külön érdekesség, hogy volt amikor ez előttem lévő ismerősöm nem kért barna mártást, mondtam a kiszolgálónak, akkor azt az adagot tegye az én tányéromra, azt mondta nem lehet mert adag az adag. ismerősöm mondta, azt amit ő nem kért adja nekem, ezt sem lehetett.
Legutóbb ( és ezért ragadtam végre klaviaturát ) minősíthetetlen szintre csúszott a dolog.
A hús hűvös volt, éppen kollégám kapta az utolsó eresztést a pultból, én meg az újabbat, az legalább meleg volt. Viszont a két adag között nagy volt a különbség állagra, a régebbi szottyadt volt az újabb adag ehető.
Hasáb burgonya nem volt, ehelyett az egyik adag mellé valami fűszeres burgonyabigyót kértünk, ne az teljességgel ehetetlen gumis, állott valami volt némi keményebb kéreggel. A másik adag mellé krumpli pürét kértünk, amit elsőre nem sikerült teljesíteni, mert ugyanazt a sültnek mondott krumplit adták, másodszorra eljutott a hang a füléig, igaz érdekes pofákat vágott hozzá... A krumpli püré legalább meleg volt, sőt forró, és két merőkanálnyi mennyiség, de az egészet felborította a tény, hogy az áfonya szószt a két krumpli kupac közé nyomta az állatkert kiszolgáló, ezzel azt jól felforrósítva, valamint alig lehetett onnan kibányászni az adagokhoz, mert azonnal keveredett a pürével.
Jut eszembe áfonya lekvár. Anno voltak benne áfonya darabok, jó hideg volt, merőkanállal adták, és elég jó mennyiséget. Most egy kis kupac maszat, amit pumpa fejes flakonból nyomnak, és maximum csak a színéről lehet beazonosítani, meg arról, hogy édes csak ez van a tányéron.
Mindemellett az üdítők is kritikán aluliak voltak. A narancs ( rostos ) émelyítően édes, mint ha édesítővel lenne telenyomva, az áfonya, és ananász üdítő helyett csak vizet adott a gép, az egész üdítős pult csupa maszat és pocsolya. Amikor szóltunk, hogy elfogyott ez-az, azonnal megoldották, és kitettek egy táblát, mi szerint egyes üdítők kifogytak. De fel nem töltötték a rendszert még fél óra múlva sem amikor eltávoztunk.
Szóval valószínűleg soha nem megyek arra még egyszer, inkább otthon elleszünk a magunk készítette húsgolyókkal.
Senkinek nem ajánlom, pláne ha régebben is volt ott mert akkor még nagyobb csalódást fog okozni.
A hangulat azért kapott jobb értékelést mint a többi, mert a jó társaságot nem tudták szétverni. Egyébként az egész borzasztó volt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Szörnyű
Kiszolgálás:Szörnyű
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Szörnyű
Tisztaság:Gyenge

IKEA Budapest Étterem további értékelései

2021.07.02egyedül
Kiváló
Bevásárlás közben nagyon finom és változatos ételeket fogyaszthatunk ebben a nagy, tágas étteremben. Soha nem lehet csalódni a hagyományos svéd ételekben. Az ital és kávé automatájuk kifogyhatatlan. A személyzet kedves, segítőkész. Sokszor kimondottan csak az étterembe megyünk, ami kissé...
2019.08.03a párjával
Pénteken munka végeztével, egy esős napon, azon agyaltunk hova menjünk enni? Ekkor beugrottak a svéd húsgolyók! Menjünk az Ikeába! Meg is érkeztünk egy kis utazás után, és itt megjegyezném, hogy igazán lehetne a belvárosban is egy Ikea, vagy legalább egy éttermi részleg. Szóval megérkeztünk....
2018.11.19a párjával
Ikea reggeli! Egy ideje hétvégenként elmegyünk reggelizni a feleségemmel az Ikeába. Standard kiszámítható minőség meleg reggeliből. Tojásrántotta, sült bacon, sült kolbász. Ami pedig új, az a pirított zöldség és a tócsni. Imádjuk mindkettőt. a legjobb az egészben, hogy amennyit megkívánsz,...
Népszerű szállások a környéken
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok
42.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Laroba Alsóörs - Szilveszter
Szilveszter
12.29-01.01.
Hotel Laroba Alsóörs
260.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval