Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Bárány helyett csirke

India Gate Étterem BudapestIndia Gate Étterem Budapest a térképen

Átlagos 2022. áprilisban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. május 17.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Az India Gate étterem Budapesten sok éves múltra tekint vissza, éveken át a 9. kerületben működtek, de igazából sosem sikerült nagy elismertségre szert tenniük, a legjobb indiai éttermek közé nem kerültek be. A covid időszakában már zárva tartottak.
Meglepetéssel tapasztaltam, hogy a 6. kerületben az egykor kitűnő francia és magyar konyhát vívő, elegáns Bouchon étterem helyére - ők is bezártak, amit őszintén sajnálok - költöztek a Zichy Jenő utcában, a Nagymező utca sarok közelébe. Az étterem nem a kifőzde vonalat akarja vinni, hiszen szép asztalok, terítő van, nincs kifőzde hangulat és elviteles pult, de az ételek elkészítése, külleme mégsem tudott a kifőzde szinten túllépni. Ehhez viszont drága. Egy kicsit szerintem itt túlvállalták magukat. A magyar pincér hölgy is szürke, színtelen, ő sem hoz színt ebbe a képletbe.
Az étlapon a tradicionális indiai ételeket találjuk, curry-k, tandoori fogások, nem is sorolom.
Hétköznap ebédidőben kínálnak ebédmenüt, ami naponta változik (főétel: 1490 Ft). Ottjártamkor Chicken Rogan Josh, basmati rizzsel, salátával. Ez is egyfajta curry, ahol a fő elem a fűszeres sűrű paradicsomszósz, a kashmiri konyha egyik emblematikus étele. Hagyományosan nem csirkével, hanem vörös húsból, azaz bárányból, esetleg kecskéből készül, ez a karakter passzolna inkább a mártáshoz és a fűszerekhez (koriander, vörös chili, kardamon, fokhagyma, fahéj, gyömbér). Szóval egy nagyon fűszeres, karakteres fogásról van szó, ami itt sajnos igencsak jellegtelenre sikerült.
A saláta az igencsak jelzésértékű volt. Kértem még 2 dl mangó juice-t (300 Ft / literes gyümölcsléből kimérve), mert ez az ital csodásan illik az indiai ételek mellé.
A mártásban nyárson sült csirkemell kockák voltak, mennyiségre igencsak kevés.
Összességében nekem csalódás volt, jobbra számítottam.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (15)
India Gate Étterem Budapest - EgyébIndia Gate Étterem Budapest - EgyébIndia Gate Étterem Budapest - EgyébIndia Gate Étterem Budapest - EgyébIndia Gate Étterem Budapest - EgyébIndia Gate Étterem Budapest - EgyébIndia Gate Étterem Budapest - EgyébIndia Gate Étterem Budapest - EgyébIndia Gate Étterem Budapest - EgyébIndia Gate Étterem Budapest - EgyébIndia Gate Étterem Budapest - EgyébIndia Gate Étterem Budapest - EgyébIndia Gate Étterem Budapest - EgyébIndia Gate Étterem Budapest - EgyébIndia Gate Étterem Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - 2 éjszakás ajánlat félpanzióval
2 éjszakás ajánlat félpanzióval
2025.01.06-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
82.460 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.11-ig
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred
64.969 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
Club Tihany Hotel - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.11.03-ig
Club Tihany Hotel
Kérd ajánlatunkat!