2017. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2017. június 17.Ajánlom a helyet másoknak is!
Egyszerű berendezésű, kis alapterületű étterem a Ráday utcában, a vendéglátós soron. Belépve a falon perui fotók, festmények és szőttesek, néhány ajándéktárgy, dél-amerikai fűszerek. Mint megtudtam, ez a város első perui étterme, melyet egy sok éve nálunk élő perui házaspár nyitott meg a közelmúltban. A konyhából spanyol beszélgetés szűrődik ki, a hangszóróból dél-amerikai zene szól visszafogott hangerővel.
Az étlapon tradicionális és népszerű perui ételek szerepelnek. A perui konyháról azt érdemes tudni, hogy bár nálunk kevéssé ismert, de a világ legjobbjai közt tartják számon, és egyfajta fúziós konyha, amelyben távol-keleti, japán, kínai ízek keverednek a dél-amerikai és a spanyol, olasz hatásokkal, és persze az óceánnak köszönhetően a halak is nagy népszerűségnek örvendenek. Tengerimalac szerencsére nem szerepel a kínálatban, ami náluk nemzeti eledelként fogyasztanak.
Ebédidőben 2 fogásos menüt kínálnak 1220 Ft-ért, ami a környéken a drágább menük közé tartozik. A heti ajánlatot az ablakra kiragasztva olvashatjuk, de a facebook oldalon is közzéteszik naponta. A csirkeleves szarvacska tésztával - csészényi mennyiség - leginkább a mi húslevesünkre hasonlít, de kicsit más a fűszerezése. A főétel egy csirkés-tojásos tortilla volt, rizzsel és lencsével. Állaga az omlettre emlékeztetett. A pincér fiatalember magyar.
Egyelőre úgy tűnik, még nem nagyon fedezték felé a helyet, elég nyugis napközben. Esténként alkalmanként előzenés esteket is szerveznek majd.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()
Hangulat:![]()
Ár / érték arány:![]()
Tisztaság:![]()
Inka Grill Bisztró további értékelései
2026.02.03egyedül
![]()
Erről a perui étteremről, amely a Ráday utcában található, 2017-ben írtam, nagyjából akkor nyithattak vagy nem sokkal korábban. Nekem Peru az egyik szívem csücske, bár grillezett tengerimalacot sem Peruban, sem semmilyen perui étteremben nem ennék soha. Az Inka Bisztró az elmúlt években valahogy...
Hunguest Hotel Sóstó Nyíregyháza - Sóstó
Hotel Aurum Hajdúszoboszló