Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Törökök vagyunk, görögül beszélünk

Istanbul Török Étterem - Astoria BudapestIstanbul Török Étterem - Astoria Budapest a térképen

Átlagos 2023. februárban járt ittÉrtékelt: 2023. február 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Hétköznap ebédidőben jártam itt. Az Istanbul az egyik jól ismert, több éve bejáratott török étkezde-lánc, melynek Budapesten több egysége is van. Az elviteles mellett helyben is van étkezési lehetőség, itt ráadásul egy galériaszinttel kibővítve. A lenti részben 4 kisebb asztal kapott helyet. A rendelés a pultnál történik önkiszolgáló rendszerben. A legnépszerűbb gyros (kebab) mellett húsos és zöldséges egytálételeket, salátákat, desszerteket (sült, gyümölcsös tejberizs, fahéjas tejbegriz) is kínálnak. Fura, hogy az étlapon a görög gyros nevet használják és nem a török kebabot, pedig a személyzet is törökökből áll. A pultban két középkorú férfi, egyikük kifejezetten mosolygós, barátságos, a vendégekkel közvetlen, valamint egy fiatal lány szolgált ki. Ahogy másutt is láttam, a gyros húst kizárólag a férfiak "kezelhetik", süthetik, szelhetik és adagolhatják, a lány nem.
A gyros tál menüben (0,5 l-es Coca Cola palackos itallal) 2950 Ft, míg a kisebb adag tortillában vagy pitában 1750 Ft (szintén üdítővel). A köret választható (2 féle rizs, bulgur, joghurtos tészta, sült krumpli).
Én egy kis adag falafel tálat ettem, amely így nem szerepelt az étlapon, de azért kaptam. 1800 Ft-ért a tálon 3 db falafel golyó (nem friss, mikróban melegített), török rizs, valamint többféle zöldség szerepelt. Zöldsaláta, káposzta, paradicsom karikázva, görög saláta. Pluszban kértem egy kis tzatzikit is mellé, valamint a hagymáról és a csípős mártásról lemondtam. A saláta egy kicsit állott, fonnyadt volt. A pitát egy kicsit megpirítva és felcikkezve kaptam, azonban a joghurtos öntetre rátéve (de miért? teszem fel a kérdést minden alkalommal).
Az asztalok és a tálca kétes tisztaságúak, de legalább volt rendes fém evőeszköz, nem a törékeny műanyaggal kellett bohóckodni. A mosdót nem ajánlom használatra, csak halaszthatatlan esetben.
A környék lehangoló, koszos, lepusztult, pedig a város egyik csomópontjában, a belvárosban járunk.
Összességében 3 pontot adtam, de ajánlott kategóriában tartom.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Gyenge
Fényképek (11)
Istanbul Török Étterem - Astoria Budapest - Étel/italIstanbul Török Étterem - Astoria Budapest - Étel/italIstanbul Török Étterem - Astoria Budapest - BelsőIstanbul Török Étterem - Astoria Budapest - BelsőIstanbul Török Étterem - Astoria Budapest - Külső képIstanbul Török Étterem - Astoria Budapest - Külső képIstanbul Török Étterem - Astoria Budapest - Külső képIstanbul Török Étterem - Astoria Budapest - Étel/italIstanbul Török Étterem - Astoria Budapest - Étel/italIstanbul Török Étterem - Astoria Budapest - Étel/italIstanbul Török Étterem - Astoria Budapest - Étel/ital
Népszerű szállások a környéken
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Freya Zalakaros
121.890 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Karos Spa Zalakaros - Élmény, mosoly, kikapcsolódás
Élmény, mosoly, kikapcsolódás
2026.01.03-ig
Hotel Karos Spa Zalakaros
111.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval