Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Önkiszolgáló étterem kedvező áron

Izé Faloda - Radnóti Miklós utca BudapestIzé Faloda - Radnóti Miklós utca Budapest a térképen

2014. áprilisban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2014. április 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ha szabadságon vagyok hétköznap vagy szombatonként ebédidőben többször ebédeltem már itt, akár helyben elfogyasztva, akár elvitelre. A Faloda egy önkiszolgáló étterem, amolyan menza hangulatú, ahogy tolom végig a tálcát a pénztárig, de szerintem sok éve megbízhatóan, jól főznek, elég jó a választék, és akkora adagokat adnak, amiből nekem a fél adag is bőven elegendő. Az éppen aktuális ételeket a kiszolgáló pult feletti táblára teszik ki, és ha valami elfogy, csak egyszerűen leszedik a tábláról a feliratot. 3-4 féle leves szokott lenni (3-400 Ft), 2-3 féle főzelék (330 Ft), pár száz Ft-os feltétekkel: pl. virsli, tükörtojás, fasirt. A fasirt egy darab óriási gombóc, jól átsütve, magyarosan fűszerezve. A lencsefőzeléket nagyon finoman készítik. A főételek közül többségében 1000 Ft alatt tudunk választani, a klasszikusnak mondható étkeket, pl. bakonyi csirke, milánói, paradicsomos húsgombóc, vadas, pörkölt. A mártásos húsokat csirkemellel vagy disznó/marhahússal is lehet kérni, ízlés szerint. A frissensültek között természetesen nem maradhatnak el a rántott és roston sült húsok sem. Halból gyenge a választék, általában 1, max. 2 féle halas étel szokott lenni. A köretek 2-300 Ft körüli árakon vannak. Többféle savanyúságból lehet választani hozzá. A desszertek közül a túrógombóc és az aranygaluska az, amit a legjobban készítenek.
Maga az étterem egyszerűen berendezett, sötétkék műanyag támlás székek, 4 személyes asztalok, illetve egyik részen vannak háttámlás rögzített padok.
Szombaton csak délután 3 óráig vannak nyitva, és vasárnap sajnos zárva tartanak. 12-13 óra között hétköznapokon hosszú sorok szoktak kígyózni, nem ritkán a bejárati ajtón túlnyúlóan is, hiszen a környékbeli irodaházakból sokan járnak ide ebédelni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (10)
Izé Faloda - Radnóti Miklós utca Budapest - BelsőIzé Faloda - Radnóti Miklós utca Budapest - Étel/italIzé Faloda - Radnóti Miklós utca Budapest - BelsőIzé Faloda - Radnóti Miklós utca Budapest - Étel/italIzé Faloda - Radnóti Miklós utca Budapest - Külső képIzé Faloda - Radnóti Miklós utca Budapest - BelsőIzé Faloda - Radnóti Miklós utca Budapest - BelsőIzé Faloda - Radnóti Miklós utca Budapest - BelsőIzé Faloda - Radnóti Miklós utca Budapest - Külső képIzé Faloda - Radnóti Miklós utca Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló - Hőforrás napok
Hőforrás napok
2024.09.01-ig
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló
79.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Kedvezményes pihenés
Kedvezményes pihenés
2024.12.23-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
72.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Laterum Pécs - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.01.07-ig
Hotel Laterum Pécs
35.100 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval