Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Töretlen népszerűség

Jamie Oliver's Italian BudapestJamie Oliver's Italian Budapest a térképen

2017. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. január 1.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Jamie's a nyitás óta hatalmas hírverésnek örvend, nyilván sokan csak a név miatt jöttek el, nálam is listás volt, ahová előbb vagy utóbb a kíváncsiság úgyis elhajt, de azért annyira nem voltam rákattanva, hogy az első hónapokban jöjjek. A világszerte híres szakács a nevén kívül az elvárásait, előírásait, receptjeit is adta az étteremhez, de természetesen nem ő főz, s valószínűleg elég ritkán van ideje személyesen idejönni. Egyébként a Zsiday család tulajdonolja, mint jó pár másik éttermet is a Várban. Szerintem van olyan éttermük ebben a körben, ahol jobban főznek, mint Jamie-nél, nem is egy.
Turistaidényen kívül is folyamatos telt ház van, annak ellenére, hogy az asztaloknak csak kisebb részét lehet előre lefoglalni. Jó eséllyel nem azonnal tudunk bejutni, de ha megadjuk a telefonszámunkat az ajtóban álló recepciós hölgynek, akkor felhívnak, ha felszabadul asztal. Nekem 20 percet sem kellett várakozni, addig sétáltam egyet a Halászbástyánál.
A fő profil a pizzák, amelyek tradicionális kerek olasz, ropogós vékony tésztás verzióban készülnek, de szerintem ezt mások is tudják a városban, s akár ennél olcsóbban is, mint itt.
A hangulat számomra összességében túl nyomasztó volt. Kis asztalok, nagyon közel tolva egymáshoz, nincs semmi intimitás, nyugalom ebben az étteremben, folyamatosan nagy a hangzavar, hangos beszéd, különböző nyelvek bábeli zűrzavara, a pincérek és a vendégek pedig csak úgy tudnak az asztalok között besasszézni, hogy vagy az ember vállát, vagy a székét lökik meg. Nekem nem volt komfortos.
A nyitott konyha viszont tetszett, hatalmas sonkák, finom szalámik, kolbászok lógnak le a plafonról, az üvegpult mögött pedig láthatjuk, amint készítik az ételeket, persze csak ha az asztalunk éppen arrafelé található. Vannak nagyon eldugott, szerencsétlenül elhelyezett asztalaik is.
A konyha és a kiszolgálás gyors, pörögnek a rendelések, látszik, hogy célzottan minél rövidebb idő alatt minél több vendéget szeretnének kiszolgálni. A citromfű szörp kellemes volt, de nem párját ritkító (680 Ft), a joghurtos panna cotta szépen tálalt, laza, könnyű, de ilyet is ehetünk máshol is (1640 Ft). A kötelező szervizdíj kirívóan magas, 18%.
Egyszeri alkalomnak megfelelt, hiszen én is kíváncsi voltam rá, hogy milyen, de egyáltalán nem voltam tőle hasra esve, és az ár-érték arányt nem találom reálisnak. Itt valóban igaz, hogy a nevet és a helyszínt kell megfizetni.
Miközben a várban sétáltam, 2 külföldi is megállított útbaigazítást kérve, akik a Jamie's-be igyekeztek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Gyenge
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (44)
Jamie Oliver's Italian Budapest - EgyébJamie Oliver's Italian Budapest - EgyébJamie Oliver's Italian Budapest - Külső képJamie Oliver's Italian Budapest - BelsőJamie Oliver's Italian Budapest - BelsőJamie Oliver's Italian Budapest - BelsőJamie Oliver's Italian Budapest - Étel/italJamie Oliver's Italian Budapest - BelsőJamie Oliver's Italian Budapest - MosdóJamie Oliver's Italian Budapest - MosdóJamie Oliver's Italian Budapest - MosdóJamie Oliver's Italian Budapest - BelsőJamie Oliver's Italian Budapest - Étel/italJamie Oliver's Italian Budapest - BelsőJamie Oliver's Italian Budapest - BelsőJamie Oliver's Italian Budapest - Étel/italJamie Oliver's Italian Budapest - Étel/italJamie Oliver's Italian Budapest - Étel/italJamie Oliver's Italian Budapest - Étel/italJamie Oliver's Italian Budapest - BelsőJamie Oliver's Italian Budapest - Étlap/itallapJamie Oliver's Italian Budapest - Étlap/itallapJamie Oliver's Italian Budapest - Étlap/itallapJamie Oliver's Italian Budapest - Étlap/itallapJamie Oliver's Italian Budapest - Étlap/itallapJamie Oliver's Italian Budapest - Étlap/itallapJamie Oliver's Italian Budapest - Étlap/itallapJamie Oliver's Italian Budapest - MosdóJamie Oliver's Italian Budapest - Étlap/itallapJamie Oliver's Italian Budapest - Étlap/itallapJamie Oliver's Italian Budapest - Étlap/itallapJamie Oliver's Italian Budapest - Külső képJamie Oliver's Italian Budapest - Étel/italJamie Oliver's Italian Budapest - Étel/italJamie Oliver's Italian Budapest - Külső képJamie Oliver's Italian Budapest - Külső képJamie Oliver's Italian Budapest - Külső képJamie Oliver's Italian Budapest - BelsőJamie Oliver's Italian Budapest - Étlap/itallapJamie Oliver's Italian Budapest - Étlap/itallapJamie Oliver's Italian Budapest - Külső képJamie Oliver's Italian Budapest - Külső képJamie Oliver's Italian Budapest - BelsőJamie Oliver's Italian Budapest - Külső kép

Jamie Oliver's Italian további értékelései

2021.08.26családjával
Átlagos
Érdekes kalandozás volt a Budai Várban lévő Jamie's étterem. Érdemes asztalt foglalni, mert nem nagyon látják szívesen azt, aki nem foglal. Tanácsom, hogy limonádét eszedbe se jusson kérni, mert az nagyon gyenge. És persze horror áron va, fél liter 1680 Ft. Nem áll másból, mint egy nem is...
2018.02.05gyerekekkel
A Jamies Italian összességében korrekt hely, egyszer érdemes kipróbálni. Ugyanezt a minőséget másutt olcsóbban is megkapjuk, de hát ez a Várban van és egy világszinten ismert sztárszakács neve fémjelzi. Ettünk egy gyermekmenüt, csirkenyársat édeskrumplival és salátával, a csirke száraz volt, az...
2017.08.21a párjával
Átlagos
Kétszer próbálkoztunk beülni az étterembe. Először tavaly júniusban, akkor nem volt hely, de a hölgy mondta kb 20 perc, adjuk meg a telefonszámunkat és ránk csörög, azótta is várom... Rá pár hónapra ismét tettünk egy kísérletet, ekkor már sikerült asztalt is kapnunk. Az étel átlagosnak mondható,...
Népszerű szállások a környéken
Gotthard Hotel Szentgotthárd - Kedvezményes tavaszi pihenés
Kedvezményes tavaszi pihenés
2024.06.30-ig
Gotthard Hotel Szentgotthárd
89.760 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Karos Spa Zalakaros - Élmény, mosoly, kikapcsolódás
Élmény, mosoly, kikapcsolódás
2026.01.03-ig
Hotel Karos Spa Zalakaros
111.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Freya Zalakaros
121.890 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval