Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Füstöl még a régi pipa

Jópipa Söröző & Étterem BudapestJópipa Söröző & Étterem Budapest a térképen

Átlagos 2019. áprilisban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2019. április 15.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Régi vágású, évtizedek óta működő kiskocsma a Csarnok téren. Régen étterem is működött, melegkonyhával, magyaros ételekkel, de most már egyáltalán nem tartanak ételeket. Nincs jó szakácsuk, nem éri meg alkalmazni.
Régebben is jártam már itt egyszer-kétszer, egy alkalommal ex-kolléga búcsúztatóján, aztán meg egy baráti italozás keretében sokad-magammal.

Jól adta magát a Pipa utca, innen jött a névválasztás és a belső dekoráción is erre helyezték a hangsúlyt. A szögletes bárpult felett 3 oldalon pipagyűjtemény látható. Részben a tulajdonos gyűjtötte, részben a törzsvendégek is hoztak be régi pipákat, mondván, itt jó helyük lesz.
Ezen kívül a pult felső része régi magyar - már forgalomból kivont - papírpénzekkel van kitapétázva. A zöld tízes, a kék húszas, én még emlékszem rá, amikor gyerekkoromban ezekkel fizettünk és értek is valamit, többet, mint egy doboz gyufa vagy egy vizes zsemle.

Az italkínálat kommersz, de cserébe nem drága. Sörfronton Drehert és Arany Ászokot csapolnak, tradicionalista módon itt a korsó 5 dl-es, a pohár 3 decis, sőt van 2 decis pikoló is. Palackozott sörökben szintén nincs meglepetés, ugyanezen cégcsoport nagyüzemi, átlagos sörei szerepelnek a repertoárban.
A rövidek között a külföldiek körében különösen népszerű a pálinka, itt a legrémesebb Fütyülős mellett Szicsek pálinkák vannak a relatíve színvonalasabbak közül.
A ház borát a Varga Pincészet hozza: kékfrankos, bikavér, olaszrizling decije 240-250 Ft (a 10 Ft eltérést nem igazán tudom értelmezni, ez már tényleg nem jelent semmit). De vannak névtelen folyó borok is a bevállalósoknak 150 Ft-os deciáron (pincészet, borászat ismeretlen).

Perté kávét főznek, inkább gyenge mint jó minőségben, de még az iható kategórián belül, éppen-hogy. Tej helyet kávétejszín, valamint sima fehér kristálycukor jár (vagy külön kérésre "édeske"). Egy eszpresszó 400 Ft.

Kellemes a kitelepülős terasz, ami önkiszolgáló rendszerben működik. Azaz rendelni és fizetni benn a pultnál kell (csak 1 főből áll a személyzet), majd a vendégek maguknak kivihetik az italukat a teraszra.

A magyar vendégkörben a környékben tanuló egyetemisták, diákok, valamint a közelben lakó idős, nyugdíjas korosztály körében népszerűek, de a piacról az árusok közül is sokan átjárnak ide egy kis szusszanásra. A téren pár hete nyitott meg szemben egy új, több szintes hotel, ahonnan sok vendég tér be ide. Bejön nekik ez a régies hangulat. (no és nyilván a számukra még inkább kedvező árak is).

A pultos hölgy karakán, szimpatikus.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Gyenge
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (7)
Jópipa Söröző & Étterem Budapest - Külső képJópipa Söröző & Étterem Budapest - Étlap/itallapJópipa Söröző & Étterem Budapest - Külső képJópipa Söröző & Étterem Budapest - Étlap/itallapJópipa Söröző & Étterem Budapest - Külső képJópipa Söröző & Étterem Budapest - Külső képJópipa Söröző & Étterem Budapest - Külső kép

Jópipa Söröző & Étterem további értékelései

2015.09.02egyedül
A Jópipa annak ellenére hordozza még nevében az étterem megnevezést, hogy már egy jó ideje nem kínálnak ételt. Ami érhető. A hely vonzáskörzetében megszámlálhatatlan étterem, büfé, vendéglő működik, legkülönbözőbb ársávokban, nem könnyű itt megmaradni. Az italkínálat a szokásos, Drehert...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2024.12.21-ig
Hotel Elixír Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Barrico Thermal Hotel Demjén - Napi ár félpanziós ellátással
Napi ár félpanziós ellátással
2024.12.30-ig
Barrico Thermal Hotel Demjén
41.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Belenus Zalakaros - Belenusi pihenés félpanzióval
Belenusi pihenés félpanzióval
2025.03.02-ig
Hotel Belenus Zalakaros
84.960 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval