Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nem roppan a kacsabőr

Kacha a Holdon - Belvárosi Piac BudapestKacha a Holdon - Belvárosi Piac Budapest a térképen

Átlagos 2019. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. március 6.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Március első hétvégéjén került megrendezésre immáron többedik éves hagyományként a Töltött Hold Gasztrohétvége az 5. kerületi Hold utcai piacon. Ez a piac már évek óta nem a zöldség- és gyümölcskofákról híres, hanem sokkal inkább a sokszínű vendéglátóhelyeiről.
Mivel magam is visszajáró vendég vagyok itt, most az újdonságokat, az új helyeket szerettem volna letesztelni. Ezek egyike volt a galériaszinten a Kacha, ami ugyan "ch"-val van írva (nem pontosan értem, miért), viszont az étlapjukon valóban szerepel kacsaétel. Az étlap rövid, amolyan bisztrós, ételek nagyságrendileg 2000 Ft-tól kezdődően. Grillezett csirke, kacsa, meg pár magyaros fogás, illetve grill szendvicsek.
Helyileg a galériaszinten, a hátsó lépcső tetején vannak (régen a Vörös Homár étterme volt itt).
Ebédmenü 2200 Ft-ért kapható, amely tartalmaz egy napi levest, 3 főétel közül választható, illetve egy pohár ital. Most a hétvégén akár pezsgőt is lehetett választani, de én ezúttal maradtam a málnaszörpnél. Nincsenek sem "rendes" tányérok, sem evőeszközök. Műanyag tányér, gagyi, legolcsóbb műanyag kínai evőeszközök, főétel papírtálcán (ez utóbbi legalább környezetbarát). A napi leves húsleves, ami számomra borzasztóan sós volt. Amúgy semmi extra, hús nem volt benne, csak alaplé, leveszöldség, cérnametélt. Kisfejű műanyag kanállal enni felért egy tornamutatvánnyal.
A főételek közül a ropogósnak hirdetett kacsát választottam lila káposztával, hagymás tört burgonyával. A köretek rendben voltak, bár langyosan érkeztek hosszas várakozást követően, a kacsa szeletekben jött, láthatóan újramelegített formában (ezt az íz is igazolta, egyszerűen a baromfin érzem, amikor újramelegített, mert lesz egy tipikus utóíze ilyenkor). A bőre nem ropogott, viszont a bőr és a hús között rezgő kövér zsírréteg volt. Nem vastag, de éppen elég ahhoz, hogy ne akarjam megenni, és az életlen műanyag késsel neki is álltam "kiműteni". A köret és a hús nem volt arányban, a köret túl kevés volt. A naancsgerezdet krumplira téve nem tudtam értelmezni, a kacsán más lett volna a helyzet.
A szervíz szervezetlen, egyáltalán nem profi. A szakács el is mondta, hogy ő csak beugrós, nem sokat tud a helyi viszonyokról, a pincérnő ki-be jött-ment, sokszor a vendégek csak ültek, vártak, mert a személyzetből senki sem volt, aki elérhető lett volna, aki figyelte volna a vendégek kéréseit. Az én főételem már percek óta ott várt a pultban, hogy valaki végre kivigye, lehet, hogy ezért is hűlt ki a köret.
Összességében én jobban vártam, főleg annak tükrében, hogy itt a Hold utcában jó pár klassz étkezde van.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (17)
Kacha a Holdon - Belvárosi Piac Budapest - Külső képKacha a Holdon - Belvárosi Piac Budapest - Külső képKacha a Holdon - Belvárosi Piac Budapest - Étlap/itallapKacha a Holdon - Belvárosi Piac Budapest - Étlap/itallapKacha a Holdon - Belvárosi Piac Budapest - Étlap/itallapKacha a Holdon - Belvárosi Piac Budapest - BelsőKacha a Holdon - Belvárosi Piac Budapest - BelsőKacha a Holdon - Belvárosi Piac Budapest - Étel/italKacha a Holdon - Belvárosi Piac Budapest - Étel/italKacha a Holdon - Belvárosi Piac Budapest - BelsőKacha a Holdon - Belvárosi Piac Budapest - EgyébKacha a Holdon - Belvárosi Piac Budapest - BelsőKacha a Holdon - Belvárosi Piac Budapest - Étel/italKacha a Holdon - Belvárosi Piac Budapest - BelsőKacha a Holdon - Belvárosi Piac Budapest - Étel/italKacha a Holdon - Belvárosi Piac Budapest - Étel/italKacha a Holdon - Belvárosi Piac Budapest - Étel/ital

Kacha a Holdon - Belvárosi Piac további értékelései

2020.01.09a párjával
Gyenge
A hely egy értő környezetben lévő étterem, az értőt értsd úgy, mint az a bisztró, ami neves séfek utcájában helyet kaphat. A Kacha a remek éttermek között egy olyan hely, ami pl. kacsa alkatrészeket árul tescos salátával, műanyag tálon. Arról nem is beszélve, hogy olyan, óvodai menza szintű...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Gyula - Napi ár fürdőbelépővel
Napi ár fürdőbelépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Gyula
46.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd? - Caramell a legjobb áron
Caramell a legjobb áron
2024.12.23-ig
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd?
92.480 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Helikon Keszthely - Ikonikus feltöltődés a Helikonban
Ikonikus feltöltődés a Helikonban
2024.07.01-ig
Hotel Helikon Keszthely
93.500 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval