Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Thai ízek az Andrássy út elején

Kaeng Som Tom Yum BudapestKaeng Som Tom Yum Budapest a térképen

2015. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. december 20.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Lassan 4 évvel ezelőtt nyitott meg ez a thai étterem az Andrássy út legelején, nagyon forgalmas, főleg külföldi turisták által látogatott környéken. Az étterem egyik oldalán egy olasz étterem, a másik oldalán pedig egy Thai Hotel található, amellyel valószínűsíthetően közös tulajdonosi körhöz tartoznak. Az ételek és a hely autentikus voltát erősíti, hogy a látványkonyhában thai szakácsok dolgoznak, valamint a tulajdonos házaspár hölgy tagja is Thaiföldről származik.
A berendezés tükrözi a keleties-ázsiai hangulatot, a földszinti rész elég kicsi, zsúfolt, a kis méretű asztalok közel vannak egymáshoz. Sokkal tágasabb az emeleti rész, ahol egy nagy hosszú terem található, ennek szebb a dekorációja, szellősebb, barátságosabb.
A nagyon szép, színes, sok jó minőségű fotóval díszített étlapon kizárólag autentikus thai ételek szerepelnek, mindegyiknél jelzik a csípősséget és a hús fajtáját, ha az étel nem vegetáriánus.
A legegyszerűbb előételek (húsmentes tekercsek) 1300 Ft körül indulnak, átlagosan 2000 Ft körüliek. A levesek árai 1500-2000 Ft között mozognak, a főételek 2000-3000 Ft között. A legtöbb ételnél a vendég választhatja ki, hogy milyen húsfajtával kéri, vagy esetleg húsmentesen.
Egy klasszikus Tom Yum levest ettem csirkével, amelyben a kókusztej és a lime dominál, de van benne gomba, hagyma és a fűszerek közül galangál, chili, koriander és citromfű. A leves kb. 10 perces várakozást követően, tűzforrón érkezett szép porcelánban, és akkora adag volt, amely után egy főételre nekem már nem lenne kapacitásom, legfeljebb egy kisebb desszert fért volna még belém utána. Azonban a desszert kínálat egyáltalán nem tűnt izgalmasnak számomra.
A mosdók az emeleten találhatóak, a dizájn tetszetős, azonban a tisztaság nem volt makulátlan. (tisztaság értékelés: mosdó: 3, étterem: 5).
10% szervizdíjat számolnak fel.
Korrekt, autentikus hely, de nem kiemelkedő, a hangulata nem annyira megkapó.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (23)
Kaeng Som Tom Yum Budapest - Étlap/itallapKaeng Som Tom Yum Budapest - Étlap/itallapKaeng Som Tom Yum Budapest - Étlap/itallapKaeng Som Tom Yum Budapest - Étlap/itallapKaeng Som Tom Yum Budapest - Étlap/itallapKaeng Som Tom Yum Budapest - Étel/italKaeng Som Tom Yum Budapest - Étel/italKaeng Som Tom Yum Budapest - BelsőKaeng Som Tom Yum Budapest - BelsőKaeng Som Tom Yum Budapest - MosdóKaeng Som Tom Yum Budapest - MosdóKaeng Som Tom Yum Budapest - BelsőKaeng Som Tom Yum Budapest - BelsőKaeng Som Tom Yum Budapest - BelsőKaeng Som Tom Yum Budapest - Étel/italKaeng Som Tom Yum Budapest - Külső képKaeng Som Tom Yum Budapest - Külső képKaeng Som Tom Yum Budapest - Étlap/itallapKaeng Som Tom Yum Budapest - Étlap/itallapKaeng Som Tom Yum Budapest - Külső képKaeng Som Tom Yum Budapest - Külső képKaeng Som Tom Yum Budapest - Külső képKaeng Som Tom Yum Budapest - Külső kép

Kaeng Som Tom Yum további értékelései

2014.01.10a párjával
Kiváló
Baráti ajánlásra mentünk el ebbe az étterembe és nem csalódtunk.Kiváló minőségű ételek, korrekt árak. Ettünk Tom Yum és kókusztejes Green Curry levest (egyiknél sem spóroltak a rákfarkakal, tintahallal), üvegtésztás lime-os tenger gyümölcse salátát, gyömbéres csirkés tésztát. Kiváló volt minden....
2013.09.24barátokkal
A thai konyha sem jelenti már kizárólag a plazak evőközpontjaiban dobva-rázva készült – egyébként sok esetben élvezhető - ételeket. No meg a Só utcai thai éttermet. A hamar felfutott Pad Thainak már két egysége is van (második a Gozsdu udvarban) s akkor nem szóltunk még a hasonlóan...
Népszerű szállások a környéken
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár - Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
2024.06.20-ig
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár
88.339 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel FIT Hévíz - Pihentető napok
Pihentető napok
2024.12.24-ig
Hotel FIT Hévíz
69.920 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Karos Spa Zalakaros - Karácsony
Karácsony
12.23-27.
Hotel Karos Spa Zalakaros
79.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval