Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Boltíves bisztró cipőkkel

Kalitka Bistro BudapestKalitka Bistro Budapest a térképen

Kiváló 2019. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. szeptember 8.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Kalitka Bistro az Arany János utcai metró közelében, a Banknegyedben nyitott meg a közelmúltban. A Podmaniczky tér jelenleg zajló rekonstrukciója miatt egy kicsit nehézkes a megközelítése, ha a metró felől érkezünk.
Tágas beltér, ahová belépve azonnal feltűnt, hogy a jobb oldali hátsó traktusban dizájner cipőket, ruhákat, táskákat árusítanak. Hol is vagyunk, hová is csöppentünk? Ez egy ilyen érdekes kombináció, bár én a butikrészben nem merültem el, nem az én világom ez a stílus.
A bal oldalon lévő bárpultban is akadt szemrevaló érdekesség, 2 féle házilekvár "made by anyu", sárgabarck és pirosribizli. Az étlapot nem is néztem át, ez tetszett meg, "bevonzott". Így a kávé mellé croissant-t kértem, dzsemmel, vajjal.
A croissant annyira nem vágott padlóhoz, túl volt sütve, emiatt a héj már szinte kesernyés lett, ugyanakkor kiszáradt, ezáltal éppen azt a ropogósságát veszítette el, ami miatt a croissant-t szeretjük.
Egyebekben az étlapon napközben a szokásos lazább bisztrós ételek szerepelnek: 4 féle krém pékáruval és zöldségekkel (750-900 Ft), bruschetta, sült kacsamáj hidegen, bivaly mozzarella caprese, sonka és sajttál, szendvicsek (1200-1450 Ft), saláták, de bekúszott a magyar vonal is: tojásos lecsó, bundás kenyér is kapható.
A tojásételek is jól néztek ki, egy egyszerű rántottát is nagyon szépen tálalva, gusztusosan hoztak ki a szomszédos asztalhoz.
Ebédidőben 2 vagy 3 fogásos, naponta változó ebédet kínálnak (1520/1820 Ft + szervizdíj). A napi desszert önállóan is kérhető, ottjártamkor málnás tiramisu. Nyami...
Ami nagyon meglepő volt, hogy a croissant a 2 fél csodálatos házi lekvárral és a vajjal együtt mindössze 400 Ft-ba került, visszanézve az étlapot, csak a croissant alapárat számlázták ki, illetve a cappuccino 550 Ft-os ára is korrektnek mondható.
A cappuccino mellé 2 db vajaskeksz és kis pohár szódavíz is érkezett.
A kötelező szervizdíj 10%, amit itt megszolgáltnak tartottam, én is adtam volna ennyi jattot.
A hely alkalmas kisebb kiállítások, rendezvények megtartására is, nagyon tágas, kellemes boltíves terméskő falakkal.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (17)
Kalitka Bistro Budapest - Étel/italKalitka Bistro Budapest - BelsőKalitka Bistro Budapest - Étel/italKalitka Bistro Budapest - BelsőKalitka Bistro Budapest - BelsőKalitka Bistro Budapest - BelsőKalitka Bistro Budapest - Étlap/itallapKalitka Bistro Budapest - Étlap/itallapKalitka Bistro Budapest - Étlap/itallapKalitka Bistro Budapest - BelsőKalitka Bistro Budapest - Étel/italKalitka Bistro Budapest - Étel/italKalitka Bistro Budapest - Étel/italKalitka Bistro Budapest - MosdóKalitka Bistro Budapest - MosdóKalitka Bistro Budapest - BelsőKalitka Bistro Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.12.24-ig
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
88.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa - Napi ár all inclusive ellátással
Napi ár all inclusive ellátással
2024.12.31-ig
Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa
65.065 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Napi árak
2024.12.30-ig
Hotel Wellamarin Zamárdi
56.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval