Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Glutén- és laktózmentes étterem nyílt

Kata Restaurant BudapestKata Restaurant Budapest a térképen

2019. júniusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2019. augusztus 1.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A véleményem szerint nem igazán kreatív nevű Kata étterem - bár a női név mellett asszociálhatunk a japán karate formagyakorlatra, sőt az egyik kedvelt adónemre is - a korábbi, egykor szép múltú Chagall bisztró helyén nyílt meg a Hajós utcai saroképületben. A messziről is látható ikonikus falfestés az épület oldalfalán Chagall emlékére azonban továbbra is megmaradt.
Az étterem teljesen új dizájnt kapott, főleg a színek változtak, barack és sötétkék lett az irányadó, viszont a fedett terasz megmaradt, továbbá a belső 2 terem is, valamint az első helyiségben a pult is ugyanott megmaradt. Az újdonság a konyhán az, hogy kizárólag laktóz- és gluténmentes ételeket készítenek, azaz tej és liszt nincs az ételeikben. Minden hétköznap kínálnak 2 fogásos ebédmenüt (1450 Ft), amely mellé ajándékként jár egy presszó kávé, viszont itt a menü legkésőbb 13 órára el szokott fogyni, néha még korábban is, így érdemes dél körül érkezni. Persze ilyenkor több a vendég is, de a külföldiek általában nem menüt esznek, a konyha pedig elég gyorsan működik.
A pincér kedves, barátságos, mosolygós volt. A menü igazából semmi extra, tavaszi zöldségleves házi húsgaluskával - rendes mélytányér, nem csésze -, majd paradicsomos húsgombóc durum tésztával. A főétel elég kicsi, zónaadag, mindössze 3 kisebb gombóc, de ízre harmonikus volt.
A kávé hagyományos, olasz pörkölésű.
Kötelező szervizdíj nincs, legalábbis a menü esetében nem számoltak fel.
A légkondi erősre és túl hidegre van állítva.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (14)
Kata Restaurant Budapest - Külső képKata Restaurant Budapest - Külső képKata Restaurant Budapest - BelsőKata Restaurant Budapest - BelsőKata Restaurant Budapest - Étel/italKata Restaurant Budapest - BelsőKata Restaurant Budapest - BelsőKata Restaurant Budapest - Étel/italKata Restaurant Budapest - Étel/italKata Restaurant Budapest - Étel/italKata Restaurant Budapest - Étel/italKata Restaurant Budapest - BelsőKata Restaurant Budapest - Étlap/itallapKata Restaurant Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Hotel Laterum Pécs - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.01.07-ig
Hotel Laterum Pécs
35.100 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Helios Hévíz - Legjobb ár
Legjobb ár
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Helios Hévíz
43.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - Felejthetetlen pillanatok
Felejthetetlen pillanatok
2026.04.20-ig
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
60.435 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval