Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kiváló pacal a Bulinegyedben

Kazimír Bisztró BudapestKazimír Bisztró Budapest a térképen

Kiváló 2022. májusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. január 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
2022 elején olyan szépeket olvastam a Kazimir bisztró pacalpörköltjéről, hogy egyből a célpontlistám élére került a hely.
A beltér hangulatos, igényes, ötletes a dekoráció, a falfestés arra utal, hogy itt élő zene is szól időnként. Sejtésünket visszaigazolja, hogy miközben az étlapot böngésszük, épp beállítják az elektromos zongora hangját.
A korrekt választékot nyújtó étlapon jól megférnek a klasszikus magyar konyha fogásai más nemzetek nemzetközivé lett klasszikusaival, a gulyásleves a carpaccio-val, a mangalicapaprikás az ázsiai sárga currys zöldséges rizstésztával. Kínálnak még többek között bőrén sült lazacot grillezett zöldségekkel, gyömbéres hollandi mártással, kacsamellet lilakáposztapürével, balzsamos sült almával, édesburgonya chips-szel, ropogós malaccsülköt hagymákkal, sült burgonyával.
Mintegy harminc, zömmel magyar, gonddal összeválogatott bort tartanak minőségelvű kis- és középpincészetektől, melyeket néhány habzó tétel kivételével kimérnek decire is. Olyan nevekkel találkozunk a borlapon, mint a köveskáli Pálffy pince, a csopaki szent Donát, a szentgyörgyhegyi Szászi birtok vagy a pannonhalmi Cseri pince. A tudatos válogatás azon is látszik, hogy egy-egy pincészettől legfeljebb két bort válogattak be a borlapra. A ménesi Balla Gézától például mi mást, mint a pincészet legfőbb büszkeségét, a Sziklabor Kadarkát. A kommersz multisörök mellett tartanak két remek cseh főzetet, a töményitalok között is akadnak kellemes meglepetések.
A kiszolgálás külön kiemelendő, ritka, hogy egy helyen mindhárom felszolgálóval egyformán jól lehessen szót érteni, gondolatokat cserélni, hogy egyikük se legyen unott és motiválatlan.
A thai leves selymes, finom, jó egyensúlyú, benne roppanós zöldségek. Némi csípősség jól állt volna neki, de partnerem pont így szerette, ahogy volt.
Az étlap által málna-textúrák társaságában emlegetett csoki-szuflé korrekt alapanyagból készült, abban a formában tálalták, melyben sült. Még hagyhatták volna a sütőben néhány percet, de így is szerettük. Mivel épp eperszezon van, nem bántuk, hogy málnaszemek és málna coulis mellé epercikkek és jobbacska, de ízre, állagra még tökéletesíthető eperfagylalt került. Tisztes, élvezhető édességnek tűnt ez egy húsokra specializált séftől.
S akkor essék szó a főételről is, ami látogatásunk apropóját adta. A pacal jó tartású, a szaft ízletes és tartalmas, a füstölt marhanyelvet külön főzik meg, vaslapon megpirítják, majd a gyöngyhagymával, hegyes erős karikákkal és paradicsomcikkekkel ékített pörkölt felszínén tálalják. A zsemlegombóc korongokat szintén megpirítják vaslapon, tetejükre halmozzák tisztes mennyiségben a kiváló velőkrémet. Házi csalamádéval, néhány hegyes erős karikával és lilahagymaszeletekkel tálalják. Az összhatás kiváló, ráillik az utóbbi időben sokat hallott, s persze pozitív konnotációjú jelzőként használt food porn.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (21)
Kazimír Bisztró Budapest - EgyébKazimír Bisztró Budapest - EgyébKazimír Bisztró Budapest - EgyébKazimír Bisztró Budapest - EgyébKazimír Bisztró Budapest - EgyébKazimír Bisztró Budapest - EgyébKazimír Bisztró Budapest - EgyébKazimír Bisztró Budapest - EgyébKazimír Bisztró Budapest - EgyébKazimír Bisztró Budapest - EgyébKazimír Bisztró Budapest - EgyébKazimír Bisztró Budapest - EgyébKazimír Bisztró Budapest - EgyébKazimír Bisztró Budapest - EgyébKazimír Bisztró Budapest - EgyébKazimír Bisztró Budapest - EgyébKazimír Bisztró Budapest - EgyébKazimír Bisztró Budapest - EgyébKazimír Bisztró Budapest - EgyébKazimír Bisztró Budapest - EgyébKazimír Bisztró Budapest - Egyéb

Kazimír Bisztró további értékelései

2018.07.11kollégákkal
Gyenge
Munkatársaimmal ültünk be egy menüre. Előtte már párszor voltunk a helyen, jóllehet akkor csak egy kávéra ültünk be, viszont elmondhatom, hogy a kiszolgálás akkor sem volt túl fényes. Pincérünk most is - mint mindig -, flegmán vette fel a rendelésünket. Mintha szívességet tenne ezzel nekünk. Mind...
2017.03.13gyerekekkel
Kiváló
Már többször voltunk ott, mindig kiváló az étel, jó a hangulat, a személyzet kedves és mosolygós. 2 éves gyerekkel voltunk és azonnal hozták az etetőszéket, ceruzákat, lapokat, hogy a kicsi is le tudja magát foglalni amíg várunk az ételre. A napi menük is szuper vannak összeállítva és jó az...
2017.02.11egyedül
Kiváló
A Zsidó-negyed szívében, a macskaköves Kazinczy utcában található ez a remek bisztró. Ebédidőben naponta változó menüt kínálnak (leves/főétel/desszert), a 2 fogás ára 1250 Ft, a 3 fogás 1490 Ft. Olyannyira népszerű az ebédmenüjük, hogy sokszor már 1 órára el is fogy. Persze adódhat a kérdés, ha...
Népszerű szállások a környéken
Átrium Hotel Harkány - Téli-tavaszi pihenés
Téli-tavaszi pihenés
2024.06.30-ig
Átrium Hotel Harkány
32.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Ébredj, Balaton!
Ébredj, Balaton!
2024.05.17-ig
Prémium Hotel Panoráma Siófok
85.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2024.12.21-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
38.200 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval