Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Egy korrekt szerdai ebéd

Két Kanál Faloda Étterem BudapestKét Kanál Faloda Étterem Budapest a térképen

2023. áprilisban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2023. április 19.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Folytatjuk a Boráros tér környékbeli étkezőhelyek felkutatását, tesztelését. Ezúttal a Mester utcában az új görög gíroszoshoz indultunk, de hirtelen ötlettől vezérelve inkább ide tértünk be. A környéken nagyon népszerű kifőzdének tűnik, a Mester utca középső szakaszán. Két vagány, tűzrőlpattant hölgy szolgálja ki a vendégeket. Lehet helyben enni, kb. 15 fő részére van egyszerű, de kulturált ülőhely, de sokan elvitelre is vásároltak. Még 12 óra sem volt, de már az ajtóig ért a sor. Idősek, kisgyerekes anyukák a környékbeli lakóövezetből, munkások az építkezésekről, de irodisták is voltak a vendégek között. A törzsvendégeket széles mosollyal, tegezve, névvel köszöntik, de velem is kedvesek voltak igazán. Csak hétköznap ebédidőben tartanak nyitva 11-15.30 óra között.

3 leves, 5 főétel, desszertek, savanyúságok adják a naponta változó repertoárt. Napi leves, napi tészta. Kétféle menüt kínálnak, a leves + főzelék, feltéttel 1990 Ft, a másik menüben leves, húsos főétel körettel, savanyúság 2390 Ft. A levesek önmagában - nagy adag - 1000 Ft körül alakulnak. A levest, köretet, savanyút szabadon lehet kombinálni a menün belül. Ottjártamkor erőleves, gyümölcsleves, tojásleves volt a leveskínálat, a napi lencsefőzelék fasírttal, a illetve thai zöldséges tészta (vegán, mindenmentes). Az ételek mellé ez is ki volt írva, hogy melyik laktóz-, vagy gluténmentes, illetve vegetáriánus. Ahogy tapasztaltam, ma a pirított máj, a hortobágyi palacsinta és a madártej volt a sláger. Én tojáslevest, rántott csirkemell filét (hatalmas szelet) párolt zöldségkörettel és csemege uborkát ettem. A leves csészényi, de csordultig szedve, sűrű, tartalmas. A zöldség bolti mirelit vegyes zöldségkeverék, kicsit túlfőzve. Minden étel forró, meleg, frissen készült volt. A többiek is elégedettek voltak az ételükkel, a hortobágyi palacsintát mindenki dicsérte.

A víz kancsóban ki volt helyezve az asztalokra. Az evőeszközöket, poharat, szalvétát a pultról lehet elvenni a tartókból. A Két kanál faloda is felkerült a környékbeli ajánlott étkezőhelyek közé nálam.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:

Két Kanál Faloda Étterem további értékelései

2022.09.07egyedül
Átlagos
Sétáltam tegnap végig a Mester utcán, na, ez is aztán egy mindenféle étkezdével sűrűn kicifrázott közterület, aztán néztem, hogy hol ettem már, hol nem ettem, miről mi jut az eszembe. De az ebéd aktuális volt éppen. Ügyesen kikerültem pár vietnamit meg gíroszost, aztán beszimatoltam ide, és lám,...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Szieszta Sopron - Senior csomag fürdőbelépővel
Senior csomag fürdőbelépővel
2024.12.23-ig
Hotel Szieszta Sopron
94.500 Ft / 2 fő / 3 éjtől félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
63.147 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
Aurora Hotel Miskolctapolca - Aurora napok
Aurora napok
2024.12.21-ig
Aurora Hotel Miskolctapolca
79.800 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval