Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Vietnami ízek

Khan Food & Bar BudapestKhan Food & Bar Budapest a térképen

Kiváló 2017. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2017. szeptember 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Gozsdu Udvarban működő Sao a megnyitása után csakhamar zajos sikert aratott mind szakmai körökben, mind a keleti konyhára nyitott vendégek körében. A Sao csapata második helyszínként Újlipótvárosban nyitotta meg, a gyermekorvosi rendelő mellett. A hely korábban is étterem volt, egy trendi fine dining szerű bisztró, ami nekem személy szerint nem jött be (Food Boutique).
A belső kialakításban alapvetően nem változtattak, a mosdó teljesen ugyanolyan maradt, valamint az asztalok és a konyha elhelyezkedése sem változott. A dekor azonban sok keleti motívumot kapott, állatokat ábrázoló kőszobrok, Buddha, védelmező szellemek. Szerintem jól néz ki, nincs túlzsúfolva és nem is giccses. Az Ipoly utcai oldalon kinti fedetlen teraszuk is van, ami egyáltalán nincs elszeparálva a járdától, a járdán közlekedőktől.
Az étlap sehol nincs kihelyezve, sem a bejárat mellett, sem az asztalokra, lehet, hogy kevés van belőle, a pincérek minden esetre szigorú számadású bizonylatként vigyáznak rá. Amúgy 2 oldalas laminált sima fehér A4-es lap, a másik lapon pedig az italok szerepelnek, egyik oldalon magyarul, a hátoldalon angolul.
Az étlapon kizárólag tradicionális vietnami ételek szerepelnek, melyekre nehéz ráismerni, mivel magyarul csak az összetevők szerepelnek rajta, magának az ételnek a neve azonban csak vietnami nyelven. A pincérek elmondják, hogy melyik micsoda. Tavaszi és nyári tekercs, batyu, pho és más levesek, rizses és tésztás egytálételek. Az alkalmazottak vietnamiak, de van magyar felszolgáló is. Ebédmenü nincs, a normál étlap árai korrektek, de nem a kínai vagy vietnami gyorsbüfék árkategóriája. Mondjuk minőségben sem az a szint, még véletlenül sem. A tálalás nagyon mutatós, igényes porcelánok. A pálcika sem eldobható 30 Ft-os fajta.
Rákos nyári tekercset ettem előételként (1250 Ft), két dundi tekercs az adag sok mogyorószósszal. A zöldségtál (1490 Ft) voltaképpen zöldség tempura, azaz többféle bundázott zöldség (sárgarépa, zeller, gomba, hagyma) édes-csípős szósszal. A 2 fogással közepesen jól lehet lakni. Pho levest nem mertem kérni (2000 Ft körüli áron), mert az nekem nagyon kiadós, amellé mást nem tudtam volna bevállalni. A bao batyukat nagy tételben készítik el előre, ez nagyon fogy.
Kötelező szervizdíj nincs, fizetni kizárólag készpénzzel lehet. Az italok indokolatlanul drágák. Pl. az uborkás víz 800 Ft, amit a Zingben ingyen adnak az étel mellé kancsóban. Egy pohár limonádé is 800 Ft felett van. A konyha szerintem teljesen rendben van, az ételek autentikusak, igényesen lekészítettek, minőségi alapanyagokat használnak, korrekt adagokat szolgálnak fel. Egyelőre népszerű az étterem, szombaton délután nem is sikerült bejutni első próbálkozásra, annyira tele voltak, hogy szólt a pincér fiú, csak akkor jöjjünk, ha nagyon ráérünk, mert sokat kell várni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (22)
Khan Food & Bar Budapest - Étel/italKhan Food & Bar Budapest - BelsőKhan Food & Bar Budapest - BelsőKhan Food & Bar Budapest - MosdóKhan Food & Bar Budapest - BelsőKhan Food & Bar Budapest - Étel/italKhan Food & Bar Budapest - Étel/italKhan Food & Bar Budapest - Étel/italKhan Food & Bar Budapest - Étel/italKhan Food & Bar Budapest - Étel/italKhan Food & Bar Budapest - BelsőKhan Food & Bar Budapest - Étlap/itallapKhan Food & Bar Budapest - BelsőKhan Food & Bar Budapest - BelsőKhan Food & Bar Budapest - Étlap/itallapKhan Food & Bar Budapest - Étlap/itallapKhan Food & Bar Budapest - Étlap/itallapKhan Food & Bar Budapest - Étlap/itallapKhan Food & Bar Budapest - Étlap/itallapKhan Food & Bar Budapest - Étlap/itallapKhan Food & Bar Budapest - Külső képKhan Food & Bar Budapest - Külső kép

Khan Food & Bar további értékelései

2020.08.01gyerekekkel
Négy felnőtt/egy gyerek arányban foglalás nélkül mentünk egy korábbi pozitív tapasztalatot követően az Ipoly utca egységbe. Fogadtak ennek ellenére, és a fiatal pincérnő italra vonatkozó kérdéseit, miszerint lehet-e jég és cukor benne, már az elején értékeltem. Két különböző Pho leves, tempura és...
2018.03.06barátokkal
Kiváló
A Sao-ban nem sokkal nyitás után voltunk, kifejezetten tetszett. Elmondta az egyik felszolgáló, hogy egy kínai-vietnami vegyes házasság két szereplője viszi az üzletet. Időközben úgy olvastam, hogy megnyitották a XIII kerületben a Khant is. Ide elzarándokoltunk már vagy fél éve, de vasárnap zárva...
Népszerű szállások a környéken
Szalajka Fogadó Szilvásvárad - Kikapcsolódás
Kikapcsolódás
2024.12.20-ig
Szalajka Fogadó Szilvásvárad
54.910 Ft / 2 fő / 2 éj-től büféreggelivel
Royal Club Hotel Visegrád - Kedvezményes ár teljes előrefizetéssel
Kedvezményes ár teljes előrefizetéssel
2025.01.01-ig
Royal Club Hotel Visegrád
Kérd ajánlatunkat!
Ensana Thermal Hévíz - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Ensana Thermal Hévíz
136.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval