Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Továbbra is remek

KicsiZso BudapestKicsiZso Budapest a térképen

Kiváló 2023. januárban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. január 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A KicsiZso-ban ezidőtájt kínálnak többek között hagyományos tojásételeket salátával és kovászos kenyérrel, klasszikus és bundás bageleket, croissant-t, továbbá Kicsi Extra címszó alatt az általunk rendelt fogásokon kívül grillezett kecskesajtot céklával, pisztáciával, mézzel és kaláccsal, csirkés wrap-et, salátákat. S persze a BBQ szenvedélyből adódó pulled pork bagel sem maradhatott ki a választékből. Mindemellett van néhány klasszikus főételük, s adnak kedvező árú déli menüt is.
A megszokott reggeli italokon (kávé, tea, gyümölcslé) kívül tartanak ötféle nem kiugró pezsgőt illetve prosecco-t s kétféle csendes bort az izsáki Gedeon pincétől. A sörszeretők saját címkés sörök közül választhatnak, a Kicsi Zso névre hallgató főzet egy szűretlen lager, míg a Bizsergés egy karakteres, angol stílusú IPA. Mindkettőt a magyarhertelendi Kapucinus jegyzi.
Fullos reggelik, akár ebédre is jelszóval készítik ételeiket a KicsiZso-ban, ami nekünk pont megfelelt. Több, nem várt programmódosulás miatt háromfős társaságunk délben, félegykor még étlen volt, úgyhogy délidőben reggeliztünk, s ez tényleg felért egy ebéddel.
Kértünk egy Croque Monsieur átiratot, ami alighanem fedezi egy felnőtt férfi egy napi kalóriaszükségletét, impozáns tálalás, jó ízek jellemzik a megtermett fogást. Nem lehetett kihagyni a már kóstolt libamájas bundás kalácsot, aminek újragondolták a tálalását, s részben a technológiát is. Akkor frissen sütötték serpenyőben libamájat, amit felstószoltak a bundás kaláccsal. Most a hagymalekvárral toppingolt kalács mellé került füstös karakterű terrine formában a máj. Az eredmény még inkább meggyőző, mint korábban.
A legjobb a King Bagel volt. Francia camembert sajtot aszaltparadicsommal és házi pestóval megtöltünk, majd baconba csavarjuk és serpenyőbe megsütjük mindkét oldalát, majd addig hagyjuk melegen, míg a közepe is megolvad. Ez megy bele a bagelbe egy kis salátával és a tetejére kapribogyós paradicsom salsát rakunk. - mesélte a tulaj.
Olyan jó tányérokat kaptunk, hogy még azon se bosszankodtam különösebben, hogy nem került borsdaráló az asztalra, bár normális esetben a tojásételeket nem tudom elképzelni frissen őrölt bors nélkül.
Mindezek után csak egyetlen desszertet kértünk, bár mindhárom ajánlat csábító volt. A mákos guba ígérte a legtöbb izgalmat szaftos volt, megfelelően édesített, jó extrákkal ellátott. A kalácsalapú gubát karamellmártással, vaníliasodóval, félbe vágott áfonyaszemekkel és pisztácia-törettel tálalták, szabályos éttermi tányérdesszertet kaptunk, az addigiakhoz méltót.
Öröm volt látni hat év után, hogy a KicsiZso reggeliző nemcsak tartja az eleve átlag feletti szintet, hanem fejlődött is ízekben, koncepcióban, tálalásban.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (36)
KicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - EgyébKicsiZso Budapest - Étlap/itallapKicsiZso Budapest - BelsőKicsiZso Budapest - BelsőKicsiZso Budapest - Étel/italKicsiZso Budapest - Étel/italKicsiZso Budapest - Étel/ital

KicsiZso további értékelései

2017.03.29családjával
Kiváló
A KicsiZso esetében a jelek szerint minden együtt van, ami szükséges a sikerhez és a hosszú távú anyagi stabilitáshoz. A lokáció kiváló, kiszolgálás kedves, közvetlen, a tulaj és a pultos egyaránt rokonszenves, jókedélyű, nyitott ember, akikkel jól esik elbeszélgetni. A beltér otthonos,...
2016.02.07egyedül
Az egykori Szendzsó helyén a 2 volt tulajdonos egyike nevet váltva és kissé újrafazonírozva viszi tovább a reggeliző és kávézó hagyományait, kb. fél éve nyitották meg a KicsiZso-t a Margit híd budai hídfőjének közelében. Egy gasztroblogon olvastam róluk pozitív ajánlást, ez alapján kerestem fel...
Népszerű szállások a környéken
Fried Kastély Hotel Simontornya - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.21-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
66.948 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2024.12.21-ig
Hotel Elixír Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes - Nyári sláger kiemelt időszakban
Nyári sláger kiemelt időszakban
07.12-08.18.
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes
99.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval