Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Köszönjétek a cipésznek!

Király Kínai Büfé BudapestKirály Kínai Büfé Budapest a térképen

Átlagos 2021. novemberben, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2021. december 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Király utcába költözött át Pest - véleményem szerint - legjobb cipésze, és már odafelé kinéztem, hogy bár kutyafuttában voltam, de valami elviteles ételt beszerzek az utcában a közelben, amikor visszafelé haladok a home office-ba. Van itt pár kifőzde, egy másik kínai és egy vietnámi, amelyeket már régebben próbáltam és hát nem voltam elájulva egyiktől sem..., de aztán feltűnt, hogy van itt egy másik kínai gyors is, aminek nem volt fantázianeve (Barátságos, Sárga-tenger... meg egyéb "elmés" ötletek szoktak lenni, vagy leírhatatlan kínai kulcsszavak), amikor rákérdeztem, azt mondták ez a Király Kínai. A szokásos "magyaros" kínai, pultban a szószos és a sült-bundás ételek (csirke, zöldség, más húsféle nincs, illetve de, sült rák), a rizs hátul valami kondérban, elviteles műanyagok kupacban. Szóval hétköznap, ebédidő és jó sokan vannak. Helyi nyugdíjasok, munkásemberek munkásruhában, diákok suli után, anyuka kisfiával, 30-as irodisták csinos ruhában. Igazán színes társaság. A legtöbben elvitelre vásároltak, hozzám hasonlóan, de 2 asztalnál helyben is ettek.
Az étkezde igencsak szedett-vedett, a pult mögött műanyag zsugorban palackok feltornyozva, a pult tetején édességek, az ételek egy része nincs feliratozva és beárazva sem. A kaotikus állapotok felett egy kínai hölgy egymaga lavíroz, amúgy sikeresen. Az alábbiakat választottam: (nem egy főre, hanem gondolva az iskolai menzáról mindig éhesen hazaérkező gyerekekre is). 10 db pirított húsos táska - én momónak hívom - 1.500 Ft, 6 db sült rák (200 Ft/db), dupla adag ropogós csirke, nagy adag sima - ragacsos - rizs, csípős gombócok hagymával, kis adag zöldséges rizs, babcsíra saláta (600 Ft). Amihez nem írtam árat, azoknak magam sem tudom, a számla egy végösszegű volt tételes felsorolás nélkül, így abból semmi sem derül ki, összességében 6.500 Ft-ot fizettem. Az egyértelmű, hogy ez az átlag hasonszőrű kínai kifőzdéknél drágább, amit sem a minőség, sem a környék, sem a beltér igényessége - pontosabban igénytelensége - nem indokol. Ugyanakkor a kínai hölgy kedvesebb, barátságosabb volt azoknál, akikkel általában találkozom ilyen kaliberű helyeken. Pedig ő sem tudott jól magyarul, és tényleg végig hajtotta az ebéd időszakot, ráadásul egyedül. Búcsúzóul ajándékba kaptam egy adag rákszirmot és a nejlon szatyorért sem kellett külön fizetni (ettől egy kicsit mindig felmegy bennem a pumpa, amikor sok helyen 10-20+ ezer Ft-ért vásárolunk vagy eszünk, és közlik, hogy a szatyor +40/50/100 Ft. Férjen már bele a számlába, szerintem!
Otthon mindent elfogyasztottunk. Nem volt semmi eget rengető, de hozta a jó átlag szintet. Mármint a maga nemében. Egynek elment. Messzebbről azért nem zarándokolnék hozzájuk, csak ha újra a környéken lesz dolgom.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Gyenge
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Gyenge
Fényképek (14)
Király Kínai Büfé Budapest - EgyébKirály Kínai Büfé Budapest - EgyébKirály Kínai Büfé Budapest - EgyébKirály Kínai Büfé Budapest - EgyébKirály Kínai Büfé Budapest - EgyébKirály Kínai Büfé Budapest - EgyébKirály Kínai Büfé Budapest - EgyébKirály Kínai Büfé Budapest - EgyébKirály Kínai Büfé Budapest - EgyébKirály Kínai Büfé Budapest - EgyébKirály Kínai Büfé Budapest - EgyébKirály Kínai Büfé Budapest - EgyébKirály Kínai Büfé Budapest - EgyébKirály Kínai Büfé Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Silver Hotel Hajdúszoboszló - Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
2024.12.23-ig
Silver Hotel Hajdúszoboszló
89.976 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Palace Hotel Hévíz - Pezsgő tavasz Hévízen
Pezsgő tavasz Hévízen
2024.06.30-ig
Palace Hotel Hévíz
77.189 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Forrás Szeged - Fergeteges csobbanás
Fergeteges csobbanás
2025.04.13-ig
Hotel Forrás Szeged
54.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval