Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Magyaros kisvendéglő

Kisharang Étkezde BudapestKisharang Étkezde Budapest a térképen

2014. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2014. június 11.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Pár évvel ezelőtt több alkalommal is ebédeltem itt a munkatársaimmal, azóta sokat csinosodott az étterem, a falat újradekorálták, de az eredeti hangulat semmit sem változott. Az asztalokon piros-fehér kockás abrosz, az evőeszközöket a kenyértartóban helyezik el. A napi menüt a falon egy nagy táblára írják fel krétával, és igen praktikusan, ami elfogy, azt csak egyszerűen le kell törölni, így a betérő vendég mindig pontosan látja az aktuális kínálatot.
Amióta pár éve bekerültek a Lonely Planet étterem ajánlójába, a külföldi turisták is egyre nagyobb számban keresik fel őket, erre angol nyelvű menüvel is felkészültek. Jó időben az étterem előtti asztalokon a sétálóutcán is lehet étkezni. Ebédidőben hétköznap eléggé teltház szokott lenni, nem mindig van szabad asztal.
Magyaros ételeket, klasszikus fogásokat kínálnak, és minden ételből van kisadag, amelyet 70%-os áron lehet megkapni, ez szerintem korrekt, mert mennyiségben is kb. ennyivel kisebb, azaz nemcsak fele adagot adnak 2/3 árért, mint jó pár másik helyen.
Májgaluska levest kértem csészében, forrón érkezett sok galuskával, sárgarépával. Nekem sótlan volt, de ezen könnyen tudtam segíteni, amúgy ízletes.
Főfogásként rántott cukkinit kértem burgonyapürével, a cukkini frissen sült, a püré tejszínes, kifejezetten finom volt, nem porból készült. Mindkettőből kis adagot kértem, hozzá házi málnaszörpöt, összesen 1.310 Ft-ot fizettem. Budapest Belvárosában szerintem elég baráti ár.
A felszolgáló úriember, gyors, udvarias, de mégis szinte észrevétlen volt. Kellemes hely.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (11)
Kisharang Étkezde Budapest - Étel/italKisharang Étkezde Budapest - Étel/italKisharang Étkezde Budapest - Étel/italKisharang Étkezde Budapest - Külső képKisharang Étkezde Budapest - Külső képKisharang Étkezde Budapest - Étel/italKisharang Étkezde Budapest - Étel/italKisharang Étkezde Budapest - BelsőKisharang Étkezde Budapest - BelsőKisharang Étkezde Budapest - BelsőKisharang Étkezde Budapest - Belső

Kisharang Étkezde további értékelései

2023.07.13a párjával
Nekünk tetszik, hogy az Október 6. utcának ez a része lassan egybefüggő kiülős, teraszos vendéglátóhellyé lesz. Jó volt itt végigsétálni, hogy olyan helyet találjunk, amely mindkettőnknek megfelel: Nem akartunk nagy lakomát csapni, a párom csak egy levest kívánt enni, én valami könnyebb főételt....
2020.05.22kollégákkal
Nemrég fedeztem fel az éttermet a munkahelyem közelében, ahol jutányos áron lehet egyelőre elvitelre menüt kapni. egyféle leves és kétféle fő étel kapható, az olcsóbb menü 1190, a drágább 1390 forint. Mindkét változatot próbáltam, az adag bőséges, a leves jó fél liter, a máglyarakás is szép adag...
Népszerű szállások a környéken
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes - Nyári sláger
Nyári sláger
06.28-08.30.
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes
91.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Vital Zalakaros - Vital wellness
Vital wellness
2024.10.23-ig
Hotel Vital Zalakaros
Kérd ajánlatunkat!