A Pipacs Pékség több mint 10 éve működik a III. kerületben, a legjobb hazai kézműves pékségek között tartják őket számon. Már jártam náluk párszor az elmúlt évek során, bár pont most néztem, hogy ennek itt nyoma sincs az ittjartam. hu-n, nem látok korábbi értékelést magamtól. . . Érdekes. . . No, de akkor az akutalitásokra.
2025. márciusban nyitott meg a Pipacs kistesója KisPipacs néven a belvárosban, az Egyetem tér közelében. Csak hétköznap tartanak nyitva, azon belül is du. 17 óráig. Érdekesség, hogy a KisPipacsot nem az eredeti Pipacs tulajdonosai, hanem az ő törzsvásárlói nyitották meg családi vállalkozásként. Naponta kétszer, kora reggel a nyitásra, majd kora délután érkezik a friss szállítmány a nagy Pipacs péküzeméből ide, így itt is mindig biztosított a friss ropogós kenyér, pékáru. Értelemszerűen a kínálat kisebb itt a belvárosban, helyhiány miatt. A beltér kicsi, de lehet helyben is leülni reggelizni, tízóraizni. A bejárat előtt is kialakítottak egy kis teraszt. A bejárati ajtón olvasható, hogy melyik napon milyen kenyereket sütnek. Pénteken aktuálisan fehér (1520 Ft/50 dkg), világosbarna, négymagos, diós-rozsos (2850 Ft/60 dkg) és tönköly. Az árak magasak, de nyilván itt a környéken is megvan az a fizetőképes kereslet, aki hajlandó a magas minőséget megfizetni. A Pipacs pékárukból helyben készítenek szendvicseket 1790-1890 Ft-os áron, de délután 4 óra magasságában már nem volt szendvics a kínálatban. Lehet kávézni is náluk, az eszpresszó 790 Ft. Az aranygaluskás croffin (1390 Ft) zseniális volt! A bio kovászos vajas kifli megjárja (460 Ft). Azt azért furcsállom, hogy 30 Ft-ot még képesek voltak felszámolni a papír dobozért, bár nekem sima zacskóba is jó lett volna, nem kérdeztek meg. Volt még kakaós csiga (1390 Ft), vajas és Cheddar sajtos croissant (1260 Ft/1490 Ft), túrós batyu (1330 Ft). A francia bagett darabja 1020 Ft. Összességében jó hely, ajánlom, de ha már Pipacs, akkor nekem inkább marad Óbuda.