Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Adventi hangulat

Kollázs BudapestKollázs Budapest a térképen

Kiváló 2015. decemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2015. december 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Mastercard hírlevélben olvastuk a kollégáimmal, hogy a Gresham Szálló halljában adventi vásárt tartanak, ennek apropóján látogattunk el ide. Az adventi vásár annyira nem volt izgalmas, viszont ha már ott jártunk, megnéztük a gyönyörű szállodát és a Kollázs bejáratánál nagyon mutatós süteményes és pékárus pultba botlottunk. A DesszertNeked remek süteményeihez hasonló vonulatot visz a desszertkínálat, Opera, különböző francia stílusú tarte-ok, macaron, olaszos édességek, karácsonyi hangulatú különlegességek, marcipános finomságok, nehéz volt a választás, én egy pisztáciás sütemény mellett döntöttem. Először csak elvitelre akartunk csomagoltatni, de azután másként alakult a program. A nagyon kedves ifjú hölggyel ugyanis szóba elegyedtünk, és invitálására benéztünk az étterem belső részébe is. Az egész hely hangulata nagyon megnyerő, kedves, emberközeli volt, egyáltalán nem az a megközelíthetetlen, sznob, csak a felső tízezernek szóló hely, mint amire a Gresham Hotel image-e alapján számítottunk.
Az étterem egy része a szecesszió jegyeit viseli magán, a színes üvegablakos berakású ajtó különösen figyelemre méltó. Az L alakú éttermi rész hátsó traktusában modernebb vonalvezetésű söröző részt alakítottak ki.
A rövid, de izgalmas étlapon főleg magyar(os) és francia ételeket kínálnak. Ha az ember egy komplett 3 fogásos menüt szeretne végigenni, akkor elég mélyen a pénztárcába kell nyúlni, hiszen az előételek 3000 Ft-tól kezdődnek, a főételek pedig 4-5000 Ft-os magasságokban mozognak, azonban rotisserie/grillezett ételek ajánlatból választva, ahol szintén 4-5000 Ft körüli az ár, ebben már benne foglaltatik egy szabadon választott köret és mártás is, így ár-érték arányban ez éri meg szerintem a legjobban. Előételként friss, meleg kerek cipó érkezett sós házi vajjal. A frissen grillezett, tökéletes állagú és ropogós pisztráng mellé tárkonyos hollandi mártást és zöldfűszeres burgonyapürét ettem. Az 1 fogás is kiadós, nagy adag volt, a süti így végül csomagolásra került és csak később a munkahelyen ettük meg.
Nagyon tetszett a hely, jó szívvel ajánlom, de az ára miatt különleges alkalmakra.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (29)
Kollázs Budapest - Külső képKollázs Budapest - Külső képKollázs Budapest - Külső képKollázs Budapest - Külső képKollázs Budapest - EgyébKollázs Budapest - Étlap/itallapKollázs Budapest - BelsőKollázs Budapest - BelsőKollázs Budapest - BelsőKollázs Budapest - BelsőKollázs Budapest - BelsőKollázs Budapest - BelsőKollázs Budapest - Külső képKollázs Budapest - BelsőKollázs Budapest - BelsőKollázs Budapest - BelsőKollázs Budapest - Étel/italKollázs Budapest - Étel/italKollázs Budapest - Étel/italKollázs Budapest - Étel/italKollázs Budapest - BelsőKollázs Budapest - Étel/italKollázs Budapest - Étel/italKollázs Budapest - Étel/italKollázs Budapest - BelsőKollázs Budapest - Külső képKollázs Budapest - Külső képKollázs Budapest - Külső képKollázs Budapest - Külső kép

Kollázs további értékelései

2015.11.16a párjával
Péntek este vacsoráztunk itt a barátnőmmel. Az étterem rendkívűl szép, igényes és hangulatos. Igazi 5*- os szállodához mérten, de mégsem feszengősen sznob. A fogadtatás és a kiszolgálás szintén 5*. Előétel: libamájterrin: látvány: 4*( inkább sütemény szerű)...
Népszerű szállások a környéken
Villa Plattensee Vonyarcvashegy - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.09.29-ig
Villa Plattensee Vonyarcvashegy
25.080 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Freya Zalakaros
116.790 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.11-ig
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred
57.750 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval