Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ebéd lengyel módra

Kredenc-Kredens BudapestKredenc-Kredens Budapest a térképen

Kiváló 2019. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. február 3.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Ráday utcában próbáltam valami új helyet találni, bár nem pont ide indultam, de megtetszett a napi menü. Egy vadiúj étterem a Kálvin tér közelében, amelynek lengyel tulajdonosa van. A tulajdonos hölgy maga is benn tartózkodott az étteremben, a vendégeket nem ő szolgálta ki, de a végén odaköszönt, megköszönte, hogy az éttermüket választottam, és érdeklődött, hogy ízlett-e az ebéd, rendben volt-e minden.
A berendezésen az újdonság érződik, friss a festés, nem a korábbi hely bútorait, berendezési tárgyait vették át, mint az sok más vendéglőben már tapasztaltam. A stílus egyszerű, skandináv, minimálba hajló, én ez Ikeásnak hívom.
Az ebédmenü 2 fogásos, leves és főétel 1150 Ft-ért (+10% kötelező szervizdíj). Sütőtök krémleves pirított tökmaggal, jó kezdés, kicsit édeskés, de fűszeres is, kellemes. A főétel a lacikonyhák és a vidéki búcsúk hangulatát idézte, lengyel sült kolbász szintén lengyel kovászos uborkával - a lengyelek ezt imádják - pirított kenyérrel (nagy fehér házi cipóból) csípős mustárral, ketchuppal. Nem egy szokványos üzleti ebéd, de nekem bejött.
Az étel mellé kért pohár víz nem csapvíz volt, hanem ásványvíz (nem kellett érte pluszban fizetni). Később többféle lengyel házi sütemény is lesz, most a nyitáskor még csak egy fajta volt, de az jól nézett ki.
Búcsúzóul egy lengyel csokit kaptam, az orosz Konfeti csokira hasonlít küllemében és ízében is, Wawel névre hallgat.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (13)
Kredenc-Kredens Budapest - Külső képKredenc-Kredens Budapest - Étlap/itallapKredenc-Kredens Budapest - Külső képKredenc-Kredens Budapest - Étel/italKredenc-Kredens Budapest - Étel/italKredenc-Kredens Budapest - MosdóKredenc-Kredens Budapest - MosdóKredenc-Kredens Budapest - Étel/italKredenc-Kredens Budapest - BelsőKredenc-Kredens Budapest - Étel/italKredenc-Kredens Budapest - BelsőKredenc-Kredens Budapest - Étel/italKredenc-Kredens Budapest - Belső
Népszerű szállások a környéken
Golden Ball Club Hotel Győr - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.01-ig
Golden Ball Club Hotel Győr
108.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Prémium nyár
Prémium nyár
2024.09.01-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
140.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
46.665 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval