Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Külvárosi sushi-találat

La Guna Sushi Bár BudapestLa Guna Sushi Bár Budapest a térképen

2018. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. augusztus 3.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Mivel a gyerekeim nagyon szeretik a sushit, gondoltam, érdemes célzottan felmérni a főváros lehetőségeit sushi-ügyben, hogyha családilag elindulnánk valahová enni, akkor legyen már a tarsolyunkban néhány biztos cím. Ennek kapcsán jutottam el a 19. kerületi La Guna Sushi étterembe, amellyel kapcsolatosan tudni érdemes, hogy szintén a kerületben, de az Üllői út másik oldalán - szerintem 1 km-en belüli távolságban - van egy hasonlóképpen La Guna vagy Laguna nevet viselő étterem, de az nem távol-keleti, hanem inkább olasz ételeket, pizzát kínál (a google maps bezavarodott).
Tömegközlekedéssel és autóval is könnyen megközelíthető, számtalan ingyenes parkolási lehetőség a közelben. A főútról jól látható az étterem, könnyű megtalálni.
Az étlap mutatós, szép kivitelű, sok színes ételfotóval illusztrált, nagyon hosszú. A beltér modern, tágas, sok asztaluk van, alkalmas nagyobb családi rendezvényekre, vannak hosszú asztalok is. A beltér mellett teraszuk is van. Tisztában vannak vele, hogy nem minden vendég tájékozott a keleti konyhában és a szokásokban, ezért kis útmutatót találunk a pálcikahasználatról is.
Árak tekintetében korrekt, némelyik plázás sushi bárnál is olcsóbb. Többféle sushi tál közül lehet válogatni. Egy egyszerű 12 db-os Maki boxot választottam (Fuku box 1490 Ft), amelyben 4 féle töltelék volt: lazac, vörös tonhal, avokádó és sült tojás, 3-3 db mindegyikből. A sushik frissen készültek, de véleményem szerint meglehetősen átlagosak. A nori lap túl vastag, kemény volt, nem lehetett könnyedén elharapni, olyan csócsálós volt, a rizs nem tapadt eléggé, a töltelék a szélső makikból ki volt spórolva.
Desszertként grillezett ananászt kértem mézzel (470 Ft). Igaz, hogy ez is olcsó volt, de egy nagy átverés voltaképpen. 3 karika konzerv ananászkarika bedobva egy percre a serpenyőbe, aztán leöntve a mézzel és kész is. Nem egy nagy szakácsmutatvány... Palackos Tao teákat kínálnak sokféle ízben, melyeket én is kedvelek, mézes-citromos zöld teát kértem (590 Ft).
A konyha gyors, a személyzet igyekvő.
Ha erre járunk vagy lakunk, érdemes lehet benézni, de szerintem nem lehet őket a szakma csúcsán emlegetni.
Modern, dizájnos, tiszta mellékhelyiség.
Kötelező szervizdíj nincs.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (26)
La Guna Sushi Bár Budapest - Külső képLa Guna Sushi Bár Budapest - Külső képLa Guna Sushi Bár Budapest - BelsőLa Guna Sushi Bár Budapest - BelsőLa Guna Sushi Bár Budapest - EgyébLa Guna Sushi Bár Budapest - Étlap/itallapLa Guna Sushi Bár Budapest - Étlap/itallapLa Guna Sushi Bár Budapest - Étlap/itallapLa Guna Sushi Bár Budapest - Étlap/itallapLa Guna Sushi Bár Budapest - Étlap/itallapLa Guna Sushi Bár Budapest - Étlap/itallapLa Guna Sushi Bár Budapest - Étlap/itallapLa Guna Sushi Bár Budapest - Étlap/itallapLa Guna Sushi Bár Budapest - Étlap/itallapLa Guna Sushi Bár Budapest - Étlap/itallapLa Guna Sushi Bár Budapest - Étlap/itallapLa Guna Sushi Bár Budapest - EgyébLa Guna Sushi Bár Budapest - EgyébLa Guna Sushi Bár Budapest - BelsőLa Guna Sushi Bár Budapest - Étel/italLa Guna Sushi Bár Budapest - Étel/italLa Guna Sushi Bár Budapest - Étel/italLa Guna Sushi Bár Budapest - Étel/italLa Guna Sushi Bár Budapest - Étel/italLa Guna Sushi Bár Budapest - MosdóLa Guna Sushi Bár Budapest - Mosdó

La Guna Sushi Bár további értékelései

2023.08.05gyerekekkel
Szörnyű
Ismeros ajánlására látogattuk meg az éttermet.Csipos levest ettem,ami kinézetre sem volt gusztusos.Húsleves lében úszott párolt gomba,párolt csibehús meg párolt paradicsom amik félig nyersek voltak,mintha egyenest a kertbol hoztam volna be.Gondoltam a második fogás jobb lesz,nem lehet mit...
2021.03.22egyedül
Kiváló
Az utóbbi években egyre népszerűbb a japán konyha Magyarországon melyek közül a La Guna sushi igazi veteránnak és klasszikusnak számít. Sushik rendkívül finomak és baráti áron mennek. Vannak különböző csomagok és lehet kérni akár csak egy féle sushit is. Főételeket is árulnak mint pl. Tofu. Curry...
2020.10.21gyerekekkel
Kiváló
Kiváló ètelek. Kicsit hoszabb várakozási idő,de minden friss ,ízletes ès nagyon jó alapanyagokból. A szemèlyzet mindig kedves.
Népszerű szállások a környéken
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Szalajka Fogadó Szilvásvárad - Kikapcsolódás
Kikapcsolódás
2024.12.20-ig
Szalajka Fogadó Szilvásvárad
54.910 Ft / 2 fő / 2 éj-től büféreggelivel
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Freya Zalakaros
121.890 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval