2026. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2026. február 13.Ajánlom a helyet másoknak is!
Ferencváros évek óta teljes átalakulás, megújulás jeleit mutatja. Számos nagyszabású építkezés zajlik a kerületben. A MÜPÁ-tól a Vágóhíd utcán sétáltam, szinte rá sem ismertem erre a környékre. Az egyik ilyen épülő lakónegyed neve City Pearl, a Gyöngyváros, itt nyitott meg a hasonló nevű - csak olaszosan - La Perla Kávézó, szomszédságukban Lottózó van. Nyáron működtetnek egy kis teraszt, nem a járdán, hanem előtte a széles füves részen. A beltér vintage stílusú, nőies, púderes pasztellszínű. A külföldi tulajdonos - talán török - fiatalember szimpatikus, de igaz ez a magyar pultos ifjú hölgyre is. Az L alakú beltérben két oldalon sorakoznak az ülőhelyek, valamint a belső zártabb részben is vannak további asztalok. Nem zsúfolt a beltér, esztétikus a kialakítása. A pultban csinos sütemények, pohárdesszertek és szendvicsek sorakoztak, a tökmagos szalámis szendvics friss, tartalmas volt. Ételek terén volt még zabkása és pestos tésztasaláta (1850 Ft). A Valentin napra hangolódva kínálják a szív alakú gluténmentes Amore süteményt, pink franciás monocake (2300 Ft), de egyéb GM és mentes desszertjük is akad. Az őrlőben kétféle prémium kategóriás kávé van, a világos, savanykás Guatemalából, míg a sötétebb, Perla X lett az én választásom. Erről a kávéról azt kell tudni, hogy 7 fajta kávéból álló 100% Arabica kávéblend. Kakaó, csokoládé és édesgyökér aromajegyek fedezhetőek fel benne, virágos jegyekkel az utóízében. A téli szezonban készítenek forralt bort is, néhány alkoholos italt is tartanak, ezeket csak a polcon láttam, reggel 8-kor nem szoktam alkoholizálni. Pozitívum, hogy hétköznap reggel már 7.30-kor nyitnak. Az eszpresszó 750 Ft, a tejért nem kellett pluszban fizetni, kérés nélkül kaptam a kávé mellé egy kis pohárka vizet, továbbá nincs kötelező szervizdíj. Összességében megadom az 5 pontot, igazán kellemes ez a kávézó.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()