2026. áprilisban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2026. április 17.Ajánlom a helyet másoknak is!
Ezen a néven évekkel ezelőtt működött fagyizó a pesti oldalon a belvárosban a Bajcsy környékén, illetve a Vigadó közelében, de nem tudom, hogy ugyanarról a tulajdonosi körről van-e szó, vagy csak névazonosság. Minden esetre ez a szóban forgó La Susanna fagyizó és cukrászda a Lurdy-ház közelében lévő új építésű lakóparkban található, az egyik társasház alsó szintjén. A bejárat előtt van egy nyitott, napfényes terasz, valamint egy nagyon kicsi, szűkös beltér, amely helyi fogyasztásra korlátozottan alkalmas. Értem ezalatt, hogy a fal mentén van egy könyöklő, viszont mögötte állnak sorban az emberek fagyiért, és így már kb. összeér az emberek háta. A terasz viszont kellemes. Saját készítésű kézműves fagylaltot árusítanak, amelyet dekára mérnek le. Többféle mentes fagyit is készítenek, melyet TM, GM jelzésekkel jeleznek a címkén. Néhány izgalmasabb íz-kombináció: körte-karamell, joghurt-barack-maracuja, áfonyás sajttorta, Croccantino (fahéj, meggy, kesudió), Rákóczi túrós, répatorta, karamellás keksz. Több, mint 20 féle íz van. Én a citromtorta és a Melody fagyikat kóstoltam, ez utóbbi Ricotta, pisztácia, narancs és gluténmentes. Mindkettő finom, meggyőző volt, talán egy árnyalattal lehetne volna karakteresebb. A képen látható adag 936 Ft volt lemérve dekára, kb. 5 dkg.
A sütemények frontján az újhullámos vonal a meghatározó, franciás stílusú monocake-ek, mousse félgömbök, többféle gyümölcsös kombináció. 1850 Ft volt a legtöbbnek az ára. A hagyományos klasszikus ízek kedvelőinek a Sacher torta felehet meg (1690 Ft). Vannak mentes sütik is (1990 Ft). Érdekesek a házias piték, almás-mogyorós, mandula-meggy, étcsokis-szilvás. Az az érdekes helyzet alakult ki, hogy én az ételekre, azaz fagyira, sütire is megadom az 5 pontot, de a többi körülmény miatt nálam az össz-élmény 4 pont.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()