Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Reggeli betevő lángos

Lángos - Rákóczi téri Vásárcsarnok BudapestLángos - Rákóczi téri Vásárcsarnok Budapest a térképen

Átlagos 2018. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. április 1.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A Rákóczi téri vásárcsarnok a fővárosban a kisebbek közé tartozik, azonban a 4-es metró építésével egyidejűleg magát a csarnok épületét és a környéket is szépen rendbe hozták, felújították. Legalábbis kívülről.
A benti részben a földszinten a bal hátsó sarokban csoportosulnak a büfék, vendéglátós egységek. Nincs sok, de valószínűleg a helyi igényeket lefedik. Ez egy hagyományos, zöldség-gyümölcsös, húsos, pékséges, szóval alapanyagbeszerző piaccsarnok, ide nem enni, gourmand-kodni járnak az emberek, mint pl. a Hold utcába.
A "Jó Krisz lángossütő" - ez a hivatalos nevük - pontosan a sarokban kapott helyet, velük szemben az Eldorado Büfé üzemel. A lángossütőt egy nyugdíjas házaspár üzemelteti, de nem valami rutinosan. A kiszolgálás közömbös, gépies, meglehetősen lassú, de nem úgy tűnik, mintha itt bárki sietne a vendégek közül.
Az árak kifejezetten olcsóak, szinte nem hisz az ember a szemének, hogy ez Budapest belvárosában 2018-ban lehetséges?! Palacsinta darabja 80-150 Ft, lángos 270-480 Ft, fánk 220-290 Ft (óriás méret), bundáskenyér 170 Ft, főtt virsli 100 Ft/db, rántotta vagy tükörtojás 120 Ft/tojás, persze a feltétekért: bacon, hagyma, reszelt sajt - pluszban kell fizetni. Érdekesség a sajttal, sonkával, baconnel, lilahagymával töltött bundás kenyér (450-600 Ft). Népszerű a retro melegszendvics 320 Ft-ért. Van hamburger, hot-dog is. A kávé is nagyon olcsó, igaz, az ihatatlanság határát súrolja, az eszpresszó 110 Ft-ba kerül.
Ettem 2 palacsintát, diósát és fahéjasat, a töltelék sok porcukorral van felütve, a palacsintatészta, hideg, rugalmas, inkább gumiszerű volt, de papírvékony.
Helyben vannak kétes tisztaságú kerek bárpultok, ahol talponállózni lehet, vagy egyensúlyozni a kényelmetlen bárszékeken, de a többi büfénél is ugyanilyen ülőalkalmatosságok vannak.
Retró élménynek nem utolsó hely, de takarítani többet illene, s talán a minőséget is lehetne fokozni. Itt az olcsóság mindenek előtt a cél, amit maximálisan betartanak.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Gyenge
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Gyenge
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Gyenge
Fényképek (10)
Lángos - Rákóczi téri Vásárcsarnok Budapest - Külső képLángos - Rákóczi téri Vásárcsarnok Budapest - Étlap/itallapLángos - Rákóczi téri Vásárcsarnok Budapest - EgyébLángos - Rákóczi téri Vásárcsarnok Budapest - BelsőLángos - Rákóczi téri Vásárcsarnok Budapest - Étlap/itallapLángos - Rákóczi téri Vásárcsarnok Budapest - BelsőLángos - Rákóczi téri Vásárcsarnok Budapest - Étel/italLángos - Rákóczi téri Vásárcsarnok Budapest - Étel/italLángos - Rákóczi téri Vásárcsarnok Budapest - Étlap/itallapLángos - Rákóczi téri Vásárcsarnok Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
63.147 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Írottkő K?szeg - Senior pihenés az Alpok lábánál
Senior pihenés az Alpok lábánál
2024.12.24-ig
Hotel Írottkő K?szeg
69.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval