Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tészták felsőfokon

Lashka Tésztaműhely BudapestLashka Tésztaműhely Budapest a térképen

Kiváló 2020. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2020. október 18.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Tavaly év végén Hammer Zoltán séf saját éttermet nyitott meg a Mátyáshegyen, amelynek fő profilja a tészta. Azt olvastam, hogy a kisfia tésztaszeretete adta az ötletet, ami igaz is lehet, mert ottjártamkor az általános iskolás korú fiú is besegített a vendégek kiszolgálásába. Szóval lehet, hogy nemcsak a tésztát, de a vendéglőzést is kedveli.
A belső tér egy légterű, az asztalok szellősen elhelyezettek, skandináv hangulatú, letisztult, egyszerű, világos színvilágú. A falakon humoros fekete-fehér képeken a filmvilág hírességei mondják el, hogy miért jó tésztát enni, illetve itt a Lashkánál tésztát enni.
A tésztákat egyébként nyers állapotban otthoni elkészítésre is meg lehet vásárolni.
Az étlapon nemzetenként csoportosítva találjuk a tésztaételeket, olasz és magyar mellett japán (gyoza) tésztaféléket is.
Egy kacsalevessel indítottam kacsahússal töltött tortellinivel, szóval a tészta ebből sem hiányzott (1650 Ft). Majd főételként spenóttal és ricottával töltött raviolit kértem (2550 Ft), paradicsommártással, parmezánnal. Mindkettő fogás kitűnő volt, a ravioli egy részét nem is tudtam megenni, így azt elcsomagoltattam.
A tésztákon látszik a gyakorlott szakavatott kéz, a minőségi alapanyagok és a házias jelleg, a személyes megközelítés.
A kiszolgálás szintén elsőrangú, figyelmes, udvarias, készséges.
A pultban olyan érdekességek is voltak, mint a céklás kecskesajtos ravioli vagy a lazacos ravioli, de csuszatészta és nudli is volt. Desszertként tiramisut ajánlottak (1350 Ft), persze ezt is már csak elvitelre részemről, de ez is nagyon jól sikerült.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (17)
Lashka Tésztaműhely Budapest - Étlap/itallapLashka Tésztaműhely Budapest - Étlap/itallapLashka Tésztaműhely Budapest - MosdóLashka Tésztaműhely Budapest - BelsőLashka Tésztaműhely Budapest - EgyébLashka Tésztaműhely Budapest - Étel/italLashka Tésztaműhely Budapest - Étel/italLashka Tésztaműhely Budapest - Étel/italLashka Tésztaműhely Budapest - Étel/italLashka Tésztaműhely Budapest - Étel/italLashka Tésztaműhely Budapest - BelsőLashka Tésztaműhely Budapest - BelsőLashka Tésztaműhely Budapest - Étel/italLashka Tésztaműhely Budapest - Étel/italLashka Tésztaműhely Budapest - Külső képLashka Tésztaműhely Budapest - Étlap/itallapLashka Tésztaműhely Budapest - Étlap/itallap

Lashka Tésztaműhely további értékelései

2021.06.21a párjával
Kiváló
Amikor a Lashka nevet meghallottam s megtudtam, hogy ez egy tésztaétterem, jót szórakoztam. Ajánlott YouTube video e témához Jakab Benke Nándor „Székely nyelvlecke magyaroknak” című sorozata, annak is talán az első része. Megmutat egy tésztafélét, mondjuk spagettit s mondja jó...
Népszerű szállások a környéken
Világos Hotel Balatonvilágos - Nyári csobbanás Balatonvilágoson
Nyári csobbanás Balatonvilágoson
05.31-09.07.
Világos Hotel Balatonvilágos
54.384 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Indián nyár
Indián nyár
08.25-09.29.
Prémium Hotel Panoráma Siófok
109.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Laterum Pécs - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.01.07-ig
Hotel Laterum Pécs
35.100 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval