Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Remek hely frissen gyúrt pasta építve

Lashka Tésztaműhely BudapestLashka Tésztaműhely Budapest a térképen

Kiváló 2021. júniusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2021. június 21.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Amikor a Lashka nevet meghallottam s megtudtam, hogy ez egy tésztaétterem, jót szórakoztam. Ajánlott YouTube video e témához Jakab Benke Nándor „Székely nyelvlecke magyaroknak” című sorozata, annak is talán az első része. Megmutat egy tésztafélét, mondjuk spagettit s mondja jó székelyesen: „laska”. Majd egy másikat, mondjuk „penne-t”. Majd a szöveg „Ez es laska”. S még vagy kettőt. Szóval a pasta gyűjtőneve Erdélyben nem tészta, ami süteményt jelent arrafelé, hanem laska. Ennyit a névválasztásról.
Rendeltem gyozát, ami ízlett, én lepirítva jobban szeretem, itt nem pirították, de így is nagyon finom volt. (2950) Kértem továbbá egy kecskesajtos céklás salátát (2150), ez is ízlett. Végül egy tiramisuval (1450) zártam, ami lehetett volna kicsit szaftosabb, de a krém kifogástalan volt.
Társam mazzancole-t kért, ami egy rákfajta, ezt a rendszeresen (hetente egyszer) ott vendégeskedő budaőrsi halpiac illetékese készítette el. Eredetileg polentával kínálták volna, társam inkább valami pasta kért, ízletes paradicsomos pasta kapott. Abban is rugalmasságot mutattak, hogy a mángoldot nem tették az ételbe, mert úgy kérte. A rák nem volt megtisztítva és frissességét sem éreztük 100%-osnak, bár elvben e cég épp azért dolgozik brutális árakon, mert friss árut kínál jégágyról (4780 ft).
Készítenek saját lekvárokat, a legjobb olívaolajokkal dolgoznak, elvitelre is lehet vásárolni frissen gyúrt házi pasta-t.
Az árak, mint látható, magasak, de még beleférnek az értékarányosságba, egyes esetekben feszegetik a határt.
A kiszolgálás udvarias, kedves, a beltér megnyerő.
Nálam ez 5 pont a kifogásolható rák dacára.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (7)
Lashka Tésztaműhely Budapest - Külső képLashka Tésztaműhely Budapest - EgyébLashka Tésztaműhely Budapest - BelsőLashka Tésztaműhely Budapest - Étel/italLashka Tésztaműhely Budapest - Étel/italLashka Tésztaműhely Budapest - Étel/italLashka Tésztaműhely Budapest - Külső kép

Lashka Tésztaműhely további értékelései

2020.10.18egyedül
Kiváló
Tavaly év végén Hammer Zoltán séf saját éttermet nyitott meg a Mátyáshegyen, amelynek fő profilja a tészta. Azt olvastam, hogy a kisfia tésztaszeretete adta az ötletet, ami igaz is lehet, mert ottjártamkor az általános iskolás korú fiú is besegített a vendégek kiszolgálásába. Szóval lehet, hogy...
Népszerű szállások a környéken
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok
49.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval