Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Olcsó árak, finom ízek

Lehel Íze Gyorsétterem BudapestLehel Íze Gyorsétterem Budapest a térképen

Átlagos 2016. áprilisban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. május 9.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Értékelésem címe az étterem jelmondata. Találó.
A Lehel Csarnok szélén működő étterem utcára kitelepült részén már többször vettem grillcsirkét, és elismerő pillantásokat vetettem a sokféle frissen sült zöldségre, hurkára és a guszta süteményekre, de magában az étteremben most jártam először. A kínálat főleg „házias jellegű”, magyaros ételekből áll. Pörköltfélék, főzelékek, sültek, rántott hús, hal, zöldség, néhány tésztaféle. Azok a bizonyos jól ismert ízek, itt mindenki biztosra mehet.
Sok a vendég, és bizony van egy kis zsúfoltság. Az asztalok egy kicsit sűrűbben vannak a kelleténél, az embernek igencsak maga alá kell húznia a székét, ha a mögötte lévő asztalnál is ülnek.
Sokan kérnek elvitelre 2-3 féle ételt. Így érthető, ha kissé lassan halad a sor, bár a kiszolgálók gyorsan dolgoznak. Két vendéget is látunk, aki a kifizetett ételével leül, majd a szatyrából elővett edénybe kotorja át a főzeléket. Aztán észrevesszük a kiírást: hozott dobozba egészségügyi okok miatt nem tálalhatnak. Aki naponta innen viszi a viszonylag olcsó ebédet, annak a dobozköltség alighanem jelentős tétel. De hát az emberek találékonyak, ezt is megoldják.

Pacalpörköltet eszem tésztával (sajnos nokedli nincs). Kellemesen csípős, sok és finom. Jó a káposztasaláta is. Páromnak is ízlik a lencsefőzelék fasírttal.

A tisztaság megfelelő, az asztalokat folyamatosan törölgeti egy mosolygós asszony. A tálcákat is előzékenyen összeszedi és elviszi a gyűjtőállványra, ha látja, hogy valaki befejezte az étkezést.
A hangulatot vagy inkább az összképet kicsit rontja a néhány „pihengető”, aki a piacozásban elfáradva betér, és csomagjait asztalon, székeken és a földön szétpakolva üldögél egy kicsit.

Érdekes élménnyel lettünk gazdagabbak, jól laktunk, és nem is fizettünk sokat. Érdemes volt kipróbálni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Gyenge
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (5)
Lehel Íze Gyorsétterem Budapest - Étlap/itallapLehel Íze Gyorsétterem Budapest - Étel/italLehel Íze Gyorsétterem Budapest - Étel/italLehel Íze Gyorsétterem Budapest - Étel/italLehel Íze Gyorsétterem Budapest - Étel/ital

Lehel Íze Gyorsétterem további értékelései

2024.02.23gyerekekkel
Átlagos
Népszerű és forgalmas kifőzde a Lehel Piac főbejáratánál, a villamos végállomásnál. Önkiszolgáló rendszerben működik, minden nap van 3 féle menü, 2190 Ft-ért, de ezen kívül is elég széles a kínálat, többféle leves (800-1200 Ft), desszert, főételek (pl. brassói 2190 Ft, lecsós borda 1890 Ft köret...
2019.01.16kollégákkal
Átlagos
Nem tartozik az elit helyekhez, de finoman főznek. Ha a városban több elintéznivalónk van, ide térünk be ebédelni. A pesti gyorséttermek közül a legjobb. Fő előnye, hogy olcsó. Vasárnap még kedvezményesebb árai vannak. Aki hamar akar finomat enni, annak ajánlani tudom, mert óriási...
2018.07.03egyedül
Gyakran járok itt. Rendszerint elvitelre kérem az ételt ebédre, mivel közel lakom, több személyre. Nagy a választék, jól főznek, tisztességes adagokat adnak. Az edények, pultok, asztalok tiszták. Helyben fogyasztáskor hamar lehet helyet kapni. Az alábbi ár megjelölés részemről kissé...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ambient Hotel Sikonda - Nyugdíjas ár félpanzióval
Nyugdíjas ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Ambient Hotel Sikonda
95.642 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval