Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Pizza helyett egyetek lepényt

A Lepény BudapestA Lepény Budapest a térképen

2017. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2017. január 29.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Corvin közben tavaly novemberben nyílt meg A Lepény, ötletadója 2 hölgy. Korábban is fel-felbukkantak már street food eseményeken, fesztiválokon. Az egyszerű, de nagyszerű étel egy kétrét hajtott, vaslapon megsütött kelt tészta, amelybe különféle töltelékeket tesznek. Jelenleg 6 féle ízben készítik, ebből 3 húsos (sonkás, csípős kolbászos, extra - baconnel és hagymával), 2 vega (spenótos-fetás, sajtos) és 1 édes (szilvalekváros). Ára tölteléktől függően 750-890 Ft, menüben 950-1300 Ft, levessel, friss zöldsalátával. 2 féle napi levest kínálnak, papírpohárban, 490 Ft-ért. Ottjártamkor tárkonyos csirkeragu és zöldségleves szerepelt a kínálatban. Rendelés után frissen sütik a lepényt, így kb. 8 percet kell rá várakozni.
A lepényben lévő sajt a sütés alatt nyúlóssá olvad. Az elkészült lepényeket 4-5 kisebb szeletre vágják fel, így könnyebb enni.
A pultos hölggyel jól elbeszélgettünk, megtudtam tőle, hogy Győrben is van egy másik egységük, s a jövőben további ízeket is terveznek bevezetni, előzetes közönség-tesztelést követően. Ahogy elmondta, csokis biztosan lesz, mert azt keresik a legtöbben.
Pici az üzlet, és szerintem kissé eldugott, bent 4 bárszéknyi helyük van a fali könyöklőnél. Tavasszal viszont már ki lehet menni a teraszra, igaz, az talponállós.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (7)
A Lepény Budapest - BelsőA Lepény Budapest - BelsőA Lepény Budapest - BelsőA Lepény Budapest - Étel/italA Lepény Budapest - BelsőA Lepény Budapest - BelsőA Lepény Budapest - Külső kép

A Lepény további értékelései

2017.01.13egyedül
Kiváló
A Lepény nevű egységről a Magyar Konyha kiadványából szereztem tudomást, ha minden igaz (Megesküdtem volna, hogy Zigzag kollegina beszámolóiból írtam ki a helyet, de hiába kerestem az adatbázisban, majd néztem végig másfél hónap termését, nem leltem a helyet.) Tény, hogy felírtam a...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Hotel Rudolf Hajdúszoboszló - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.22-ig
Hotel Rudolf Hajdúszoboszló
Kérd ajánlatunkat!
Greenfield Hotel Bük, Bükfürd? - Kedvezményes ajánlat félpanzióval
Kedvezményes ajánlat félpanzióval
2026.05.04-ig
Greenfield Hotel Bük, Bükfürd?
110.160 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval