Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Levante hajósai elhozták a legjobb ételeket

Levante BudapestLevante Budapest a térképen

Kiváló 2022. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. január 11.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Wesselényi utca elején, a Hotel Memories földszintjén található a Levante étterem, amely nevéhez híven közel-keleti, libanoni, mediterrán, arab ételeket kínál elegáns környezetben. A hely nagyon szépen kialakított, igényesen berendezett, egyik oldalon végig ablakokkal szegélyezett, így világos is. Bár látszólag jó ötlet és a komfort, kényelem hatását kelti az ülőhelyeken végigpakolt nagy díszpárnák tömege, de jelzem, hogy ezek annyi helyet foglalnak el, hogy már nem fér el az ember hátsója, szóval a több kevesebb alapon elég lenne kevesebb/kisebb párna is, de ahogy írtam, ettől még klasszul néz ki.
Az étlap rövid, de annál izgalmasabb, hozza a tipikus keleti ételeket. Hideg és meleg mezzék, báránysült, rák harissa, kecskesült. Talán a külföldi turisták kedvéért, de felbukkan a borjú paprikás galuskával és a grillezett lazac is, amelyek itt nekem "táj-idegenek". A két féle desszert közül az egyik mindig napi desszert.
A mezze válogatás volt számomra a legszimpatikusabb, de azt csak min. 2 főre lehetett volna kérni (7800 Ft). Javaslom, hogy ezt esetleg gondolják át, mert szerintem 1 vendég is szívesen választaná ezt, ha megoldható lenne. Így kértem egy adag mini kebabot (4 db), céklás görög joghurttal, szárított paradicsomos fetakrémmel, házi pitával (1900 Ft), valamint Spanakotiropitát, azaz görög spenótos-túrós pitét, ez leginkább egy spenótos quiche-re hasonlított (1200 Ft). Mindkettő étel kifejezetten ízletes, jól készült, jó állagú, remekül fűszerezett volt, szóval jó választásnak bizonyult mindkettő.
Szintén tetszett, hogy kérés nélkül hoztak egy kis palack uborkás vizet, amit a vendégek grátisz kapnak. Persze ettől még lehet kérni más italt is, példaképpen a házi limonádé elég jól nézett ki a szomszédos asztalnál. Ajánlás alapján a római köményes, csirkés harira leves is a konyha egyik remek fogása.
A hely egyébiránt esténként koktélbárként is működik, persze ilyenkor is van konyha.
Kötelező szervizdíj 10%.
A mosdó a szomszédos szálloda alagsorában található, elég sokat kell hozzá gyalogolni.
Összességében a konyha kitűnő, az ételek árai közepesek, a mezzék ára szerintem teljesen korrekt, a főételek drágábbak, 4000 Ft felett alakulnak.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (20)
Levante Budapest - EgyébLevante Budapest - EgyébLevante Budapest - EgyébLevante Budapest - EgyébLevante Budapest - EgyébLevante Budapest - EgyébLevante Budapest - EgyébLevante Budapest - EgyébLevante Budapest - EgyébLevante Budapest - EgyébLevante Budapest - EgyébLevante Budapest - EgyébLevante Budapest - EgyébLevante Budapest - EgyébLevante Budapest - EgyébLevante Budapest - EgyébLevante Budapest - EgyébLevante Budapest - EgyébLevante Budapest - EgyébLevante Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok
42.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Szieszta Sopron - Senior csomag fürdőbelépővel
Senior csomag fürdőbelépővel
2024.12.23-ig
Hotel Szieszta Sopron
89.100 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval