Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szállnak a levelek

Levél Teaház - Kresz Géza utca BudapestLevél Teaház - Kresz Géza utca Budapest a térképen

Kiváló 2021. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. január 12.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Levél Teaház először 2015-ben nyitott meg a Dohány utcában, később átköltöztek a Nyugati környékére, az 5. kerületbe a Bihari János utcába, majd a pandémia időszaka alatt vettem észre, hogy a Kresz Géza utcában megnyitottak egy teaházat. Először nem volt még világos, hogy ez egy 2. egységük lett-e, de azóta jártam a Bihari utcában, és ott már nincsenek, szóval akkor ide költöztek át a 13. kerületbe, ami igazából nem nagy távolság a két helyszín között, csak a körút másik oldala.

A név egyértelműen a tealevelekre utal. A kávéházat féltő gondoskodással, professzionális hozzáértéssel egy idősebb kínai úr vezeti, akit talán a lánya (életkor alapján, szintén kínai), talán csak alkalmazottja vagy más rokona segít. Ez azért is szerencsés, mert bár a lány a teákhoz és a pénzhez nem igen ért, viszont ő tud magyarul. A kínai úr meg udvariasan, hajlongva mosolyog és bólogat, de a közös nyelv nem volt meg, mert neki az angol sem volt az.
Kínai teaszertartásokat szerveznek be, itt mutatják be egyáltalán a teázás hagyományait, évezredes kultúráját, melynek középpontjában természetesen a kitűnő minőségű teák állnak. Nemcsak kínai teák vannak, hanem a világ minden részéről származó teaültetvényekről. Csoportok szerint: zöld, fekete, vörös, oolong, wulong, Sheng Puerh (nagylevelű Yunnan-i kézzel szedett zöld tea - igen értékes) teák.

A berendezés mesés, fából faragott dekorációk, bútorok, "Nap-kapu", sok kis kerámia csésze, kancsóka, kis szobrok. Nagyon hangulatos.

Lehet elvitelre is vásárolni teát.
Én egy kínai jázmin zöld teát választottam (10 g/600 Ft), amit kb. 5-6-szor lehet felönteni és csak 1-2 percet kell áztatni. Nagyon intenzív, illatos, de ugyanakkor könnyed, frissítő.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (21)
Levél Teaház - Kresz Géza utca Budapest - EgyébLevél Teaház - Kresz Géza utca Budapest - EgyébLevél Teaház - Kresz Géza utca Budapest - EgyébLevél Teaház - Kresz Géza utca Budapest - EgyébLevél Teaház - Kresz Géza utca Budapest - EgyébLevél Teaház - Kresz Géza utca Budapest - EgyébLevél Teaház - Kresz Géza utca Budapest - EgyébLevél Teaház - Kresz Géza utca Budapest - EgyébLevél Teaház - Kresz Géza utca Budapest - EgyébLevél Teaház - Kresz Géza utca Budapest - EgyébLevél Teaház - Kresz Géza utca Budapest - EgyébLevél Teaház - Kresz Géza utca Budapest - EgyébLevél Teaház - Kresz Géza utca Budapest - EgyébLevél Teaház - Kresz Géza utca Budapest - EgyébLevél Teaház - Kresz Géza utca Budapest - EgyébLevél Teaház - Kresz Géza utca Budapest - EgyébLevél Teaház - Kresz Géza utca Budapest - EgyébLevél Teaház - Kresz Géza utca Budapest - EgyébLevél Teaház - Kresz Géza utca Budapest - EgyébLevél Teaház - Kresz Géza utca Budapest - EgyébLevél Teaház - Kresz Géza utca Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Duna Relax Hotel Ráckeve - Duna-parti tavaszi kikapcsolódás
Duna-parti tavaszi kikapcsolódás
2024.06.20-ig
Duna Relax Hotel Ráckeve
Kérd ajánlatunkat!
Gotthard Hotel Szentgotthárd - Senior 55+ ajánlat fürdőbelépővel
Senior 55+ ajánlat fürdőbelépővel
2025.03.17-ig
Gotthard Hotel Szentgotthárd
42.120 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Kedvezményes ár félpanzióval
Kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
101.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval