Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kínai teaszertartás

Levél Teaház BudapestLevél Teaház Budapest a térképen

Kiváló 2019. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. március 19.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Dohány utcában volt eredetileg ez a kínai teaház, de rövid zárva tartó átmeneti időszakot követően a Nyugati tér közelében nyitották meg új helyszínen a teaházat.
Két szintes, az elvitelre vásárlókat a földszinten szolgálják ki, és itt lehet megszaglászni a 100 feletti különböző teafüvet, amelyek autentikus fém teásdobozokban szunnyadnak. A tealapon ezeknek csak egy kis töredéke szerepel, de bármelyiket ki lehet próbálni helyben is egy valódi teaszertartás keretében, amelynek helyszíne az emeleti galéria. Itt valóban minden apró részletre odafigyeltek. A vízmelegítő bekészítve a faragott, üveglapos asztalkákra. Apró csészék, szűrő, és egy kis állatka, mondhatjuk, hogy a teaszertartás védőállata. Vagy a teázóké. Egy kóstoló 5-6 gramm teafű. Én egy klasszikus jázminteát választottam (1300 Ft). Egyszerűen ezt szeretem. Nagyon finom illata volt és kitűnő minőség. Többször fel lehet önteni, és tényleg csak egy pillanat kell, egyáltalán nem kellett áztatni.
Az ételkínálat minimális, de van édes töltött bao batyu (800 Ft / 3 db), ami kb 10 perc alatt készült el. Finom, ez is egy igazi keleti csemege.
Nemcsak teát, de sokféle csodaszép teáskészletet, csészét is lehet kapni, de arra érdemes számítani, hogy nagyon drágák.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (25)
Levél Teaház Budapest - Külső képLevél Teaház Budapest - Külső képLevél Teaház Budapest - Külső képLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - Étlap/itallapLevél Teaház Budapest - Étlap/itallapLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - Étel/italLevél Teaház Budapest - Étel/italLevél Teaház Budapest - Étel/italLevél Teaház Budapest - Étel/italLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - Külső képLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - Belső
Népszerű szállások a környéken
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
81.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár - Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
2024.06.20-ig
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár
88.339 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
04.22-10.11.
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred
57.750 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval