Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kínai teaszertartás

Levél Teaház BudapestLevél Teaház Budapest a térképen

Kiváló 2019. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. március 19.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Dohány utcában volt eredetileg ez a kínai teaház, de rövid zárva tartó átmeneti időszakot követően a Nyugati tér közelében nyitották meg új helyszínen a teaházat.
Két szintes, az elvitelre vásárlókat a földszinten szolgálják ki, és itt lehet megszaglászni a 100 feletti különböző teafüvet, amelyek autentikus fém teásdobozokban szunnyadnak. A tealapon ezeknek csak egy kis töredéke szerepel, de bármelyiket ki lehet próbálni helyben is egy valódi teaszertartás keretében, amelynek helyszíne az emeleti galéria. Itt valóban minden apró részletre odafigyeltek. A vízmelegítő bekészítve a faragott, üveglapos asztalkákra. Apró csészék, szűrő, és egy kis állatka, mondhatjuk, hogy a teaszertartás védőállata. Vagy a teázóké. Egy kóstoló 5-6 gramm teafű. Én egy klasszikus jázminteát választottam (1300 Ft). Egyszerűen ezt szeretem. Nagyon finom illata volt és kitűnő minőség. Többször fel lehet önteni, és tényleg csak egy pillanat kell, egyáltalán nem kellett áztatni.
Az ételkínálat minimális, de van édes töltött bao batyu (800 Ft / 3 db), ami kb 10 perc alatt készült el. Finom, ez is egy igazi keleti csemege.
Nemcsak teát, de sokféle csodaszép teáskészletet, csészét is lehet kapni, de arra érdemes számítani, hogy nagyon drágák.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (25)
Levél Teaház Budapest - Külső képLevél Teaház Budapest - Külső képLevél Teaház Budapest - Külső képLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - Étlap/itallapLevél Teaház Budapest - Étlap/itallapLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - Étel/italLevél Teaház Budapest - Étel/italLevél Teaház Budapest - Étel/italLevél Teaház Budapest - Étel/italLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - Külső képLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - BelsőLevél Teaház Budapest - Belső
Népszerű szállások a környéken
Hotel Karos Spa Zalakaros - Karácsony
Karácsony
12.23-27.
Hotel Karos Spa Zalakaros
79.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Kedvezményes ár félpanzióval
Kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
101.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Aqua Hévíz - Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Aqua Hévíz
91.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással