Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Miért éppen Liliom?

Liliom Kínai Büfé BudapestLiliom Kínai Büfé Budapest a térképen

Átlagos 2023. júniusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2023. szeptember 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Évek óta működő közönséges, 12 egy tucat kínai gyorsétterem a Ráday utcában. Kedvező lokációja és árfekvése miatt sokan járnak ide enni. A kínálat derekát a szokásos kínai szójás mártásos fogások adják, amelyek készen a pultban lévő tárolókban sorakoznak. Tálcás, önkiszolgáló rendszerben zajlik a kiszolgálás. a végén fizetéssel. A kínai kiszolgáló hölgy nem volt barátságos, egykedvűnek tudnám nevezni. Családi vállalkozásnak tűnik, bent a konyhában a szintén férfi (talán éppen a férj?) főzött. A szószos csirkedarabkás főételek mellé pirított tészta, sima főtt rizs, zöldséges-tojásos rizs, rizstészta, illetve a nem autentikus pirított burgonya is kérhető. Kétféle menüt kínálnak, a kicsi körettel együtt 1400-1500 Ft, míg a nagy 1600-1700 Ft. Ha csak a főételt kérjük köret nélkül, az 2500 Ft. Az általam választott étel, cukkinis, zöldséges csirke tojásos rizzsel kis adag volt (ld. fotó).
Az 5 dl-es palackos Fuze Tea, Nestea és Coca Cola termékek mellett a szögletes palackos kínai ízesített teákat is tartják, igaz drágábban. A mangós aloé vera Premium King ital 700 Ft-ba került.
Van kiülős teraszuk, illetve a pult felett egy galériájuk is további asztalokkal, de ezek üresek voltak.
A mosdó a pincében található, ami egy bútor- és mindenes raktárnak nézett ki, ami nagyon rendetlen, kupis volt, illetve a hanyagul bevetett kanapé láttán az is megfordult a fejemben, hogy a tulajdonos család esetleg itt is lakik lent a pincében.
Tipikus 3 pontos kínai gyorsétterem, számtalan van ebből a fajtából az országban.
Nem tudom, miért Liliom a hely neve, viszont az köztudott, hogy a kínai-magyar vegyes házasságokban nagyon népszerű lánynév a gyerekeknél a Lili, amely magyarul és kínaiul is értelmezhető. Ez csak úgy beugrott.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (17)
Liliom Kínai Büfé Budapest - Étel/italLiliom Kínai Büfé Budapest - BelsőLiliom Kínai Büfé Budapest - Étel/italLiliom Kínai Büfé Budapest - Étlap/itallapLiliom Kínai Büfé Budapest - BelsőLiliom Kínai Büfé Budapest - MosdóLiliom Kínai Büfé Budapest - MosdóLiliom Kínai Büfé Budapest - MosdóLiliom Kínai Büfé Budapest - EgyébLiliom Kínai Büfé Budapest - EgyébLiliom Kínai Büfé Budapest - Külső képLiliom Kínai Büfé Budapest - Külső képLiliom Kínai Büfé Budapest - Étel/italLiliom Kínai Büfé Budapest - Étel/italLiliom Kínai Büfé Budapest - Étel/italLiliom Kínai Büfé Budapest - Étel/italLiliom Kínai Büfé Budapest - Étel/ital
Népszerű szállások a környéken
Ambient Hotel Sikonda - Nyugdíjas ár félpanzióval
Nyugdíjas ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Ambient Hotel Sikonda
96.224 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Kedvezményes pihenés
Kedvezményes pihenés
2024.12.23-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
72.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Gyula - Napi ár fürdőbelépővel
Napi ár fürdőbelépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Gyula
46.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval