Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Pénteki túrós

Lipóti Pékség & Kávézó - Fehérvári út BudapestLipóti Pékség & Kávézó - Fehérvári út Budapest a térképen

2020. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2020. július 7.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az immáron sok száz üzletből álló Lipóti Pékség ezen egysége a budai oldalon, a 11. kerületben, Újbuda-Központban, a Fehérvári úti piaccal szemben, közvetlenül a villamos megállónál található.
A bejárat előtt van 3 kiülős asztalka, de a pénteki csúcsforgalomban ez nem tűnt jó ötletnek, túl zajos, túl benzingőzös, túlságosan forgalmas az én értékítéletem szerint egy békés kávézáshoz, sütizéshez.
A benti rész viszonylag tágas, szellős. Rendelés és fizetés a pultnál történik. Nem egyértelmű, hogy a járványveszélyre tekintettel kell-e hordani maszkot, igaz, ha lehet helyben is fogyasztani, márpedig lehet, akkor a maszk nem értelmezhető. Az ablaknál magasított székeken, illetve mögötte egy normál asztalnál lehet helyben is étkezni.
A két ellentétes elvű oldalt képviselő - azaz maszkos és maszk nélküli - vásárlóknak sikerült is összevitatkozni ezen a témán nem túl kulturált stílusban. A fiatal eladó hölgy nem foglalt állást a kérdésben, amit valahol meg is értek.
Én próbáltam a pult mögötti árukészletre fókuszálni, ami így kora délutánra már részben megfogyatkozott. A Rákóczi túrós nyerte meg a tetszésemet, ami itt sokkal olcsóbb árfekvésben érhető el, mint egy átlagos budapesti cukrászdában, értsd kb. féláron (6-700 Ft helyett 300 Ft körül).
Friss volt, jó állagú, átlagos méretű, határozottan finom, bár az én ízlésemnek egy fokkal édesebb, mint az indokolt lenne.
A "tálalás" puritán: papírtálca és olcsó kínai műanyag villa (nem környezetbarát).
Összességében nekem ez a süti bőven megérdemelt 4 pontot.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (6)
Lipóti Pékség & Kávézó - Fehérvári út Budapest - Külső képLipóti Pékség & Kávézó - Fehérvári út Budapest - Étel/italLipóti Pékség & Kávézó - Fehérvári út Budapest - Étel/italLipóti Pékség & Kávézó - Fehérvári út Budapest - Étel/italLipóti Pékség & Kávézó - Fehérvári út Budapest - Étel/italLipóti Pékség & Kávézó - Fehérvári út Budapest - Belső

Lipóti Pékség & Kávézó - Fehérvári út további értékelései

2019.08.16egyedül
Átlagos
Néha beugrom ide, pl. ráéhezem egy szendvicsre, népszerű a hely, általában sorban is állnak az emberek. Többen szolgálnak ki, daráló az egész, de valahogy mégis a rendezettség egy bizonyos fokát sugallja. Még többen kellenének, az ajtón kint a felirat, hogy felvesznek még dolgozót. A szendviccsel...
Népszerű szállások a környéken
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes - Tavaszi wellness napok - extra
Tavaszi wellness napok - extra
04.02-05.31.
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes
67.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Granada Hotel Kecskemét - Granada Élmények
Granada Élmények
2024.12.20-ig
Granada Hotel Kecskemét
89.676 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Bonvital Wellness & Gastro Hotel Hévíz - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2024.12.29-ig
Bonvital Wellness & Gastro Hotel Hévíz
45.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval