Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Macaron és rozé

Majomhoz BudapestMajomhoz Budapest a térképen

2023. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. július 31.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egy igazán nyári helyszín a Városmajor délnyugati csücskében. Mivel szabadtéri, fedetlen helyszínről van szó, értelemszerűen csak meleg vagy legalábbis enyhe és száraz, esőmentes időjárás estén jöhet szóba találkozási pontként. Több vendéglátó egység kioszkja fogja körbe a központi leülős részt, amelyen belül még vannak szeparált, több asztalos helyek, nagyobb csoportok részére.
A hely kutyabarát és gyerekbarát, a legkisebbek részére mászókás játszórésszel.
A bejárattól balkézre először a Sweet Jungle névre hallható édességes kioszkkal kezdhetünk, ahol gofrit, macaront, fagylaltot, cake pop-ot és turmixot vásárolhatunk Az alap gofri 650 Ft-ba kerül, erre a feltéteket tételenként kell fizetni (+300-680 Ft/ feltét). Őket követi a kézműves burgeres Burger Market, majd a vegán street food-ban utazó Badhanna. A karéj következő egysége a Gin & Champagne hosszú italpultja, itt lehet a re-poharakat is visszaváltani.
Mellettük a belvárosból már jól ismert DiVino Borbár standja következik. 24 féle bort árusítanak decire kimérve, 700 Ft-os ártól felfelé, hazai ismert pincészetektől, példaképpen Bolyki, Bujdosó, Árvay, Dúzsi, Gál Tibor, Figula, Laposa, Takler, Kiss Gábor borászatok fehér, vörös és rozé borai közül válogathatunk. A re-pohár vagy az üvegpohár betétára + 500 Ft, amit a végén vissza lehet váltani, és ez esetben a pénzt visszakapjuk.
A mainstream csapolt sörökön (Dreher, Pilsner Urquell, HB Búza) kívül üvegesben a Dreher-család mellett néhány kézművest is találni, a First 3 tételét (1650-1850 Ft), illetve az olasz Peronit, amit mostanság egyre több helyen látok.
A hely készpénzmentes, mint egy mini-fesztivál, Hellopay rendszert működtetnek, ahol a borravaló mértékét a fizetéskor a monitoron lehet kiválasztani. Én a desszerteket és az italokat is drágának találtam. A 3 db macaron több mint 2000 Ft-ba került (1950 Ft+jatt/3 db), igaz, finom is volt. Málnás, gesztenyés és juzu banános, ez utóbbit vártam a leginkább, de ez volt a legkevésbé karakteres. Csak 3 db-os szettben lehet macaront venni, darabra nem. A Bolyki rosé kisfröccs a re-pohárral együtt 1370 Ft-ba került, ebből a bor decije 750 Ft, a szóda 120 Ft volt.
Kisebb-nagyobb társasággal kellemes, fiatalos, beszélgetős hely. A mobil mosdó a kert hátsó részében található.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (28)
Majomhoz Budapest - Külső képMajomhoz Budapest - Külső képMajomhoz Budapest - EgyébMajomhoz Budapest - EgyébMajomhoz Budapest - Étel/italMajomhoz Budapest - Étlap/itallapMajomhoz Budapest - Étlap/itallapMajomhoz Budapest - BelsőMajomhoz Budapest - BelsőMajomhoz Budapest - BelsőMajomhoz Budapest - BelsőMajomhoz Budapest - Étel/italMajomhoz Budapest - Étel/italMajomhoz Budapest - BelsőMajomhoz Budapest - Étlap/itallapMajomhoz Budapest - BelsőMajomhoz Budapest - BelsőMajomhoz Budapest - BelsőMajomhoz Budapest - EgyébMajomhoz Budapest - BelsőMajomhoz Budapest - BelsőMajomhoz Budapest - BelsőMajomhoz Budapest - MosdóMajomhoz Budapest - BelsőMajomhoz Budapest - BelsőMajomhoz Budapest - EgyébMajomhoz Budapest - EgyébMajomhoz Budapest - Egyéb

Majomhoz további értékelései

2023.01.27barátokkal
Majomhoz címzett sörkert különböző műfajokat képviselő színvonalas egységek közötti összefogásként jött létre 2020-ban. A sör e képletben másodrangú szereplő volt mindig is. Találunk itt gofrizót, nápolyi pizzázót, a burgereket a Király utcából ismert, de az Árkád centerben is megtalálható Burger...
Népszerű szállások a környéken
Aurora Hotel Miskolctapolca - Aurora napok
Aurora napok
2024.12.21-ig
Aurora Hotel Miskolctapolca
73.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Forrás Zalakaros - Félpanziós ajánlat fürdőbelépővel
Félpanziós ajánlat fürdőbelépővel
2025.01.02-ig
Hotel Forrás Zalakaros
31.915 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Írottkő K?szeg - Senior pihenés az Alpok lábánál
Senior pihenés az Alpok lábánál
2024.12.24-ig
Hotel Írottkő K?szeg
69.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval