2026. áprilisban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2026. szeptember 2.Ajánlom a helyet másoknak is!
Újabb specialty kávézó a II. kerületi Lövőház utcában, a Mammut Bevásárlóközpont és a Millenáris közelében, amely 2026 tavaszán nyitott meg. Azért írom, hogy újabb, mert még az utcán belül is van már másik, régebb óra működő specialty kávézó. Ez most a trend, amely már pár éve tart Budapesten, de még mindig fut, úgy tűnik. Amint egyből megtudhattuk, a "Manawa" maori nyelven azt jelenti, hogy szívverés, lélegzet. A különböző kávéitalok mellett alkoholtartalmú kávé koktélokat - Espresso Martini, Coffee Negroni, Spiced Coffee Margarita, stb. - is kínálnak. Ez szerintem jól illeszkedik a Lövőház utca kiülős teraszos, iszogatós hangulatához, stílusához. Volt néhány süteményük, ezek engem nem igazán hoztak lázba (mákos pite, pisztáciás sajttorta). A péksütemények szerintem túlárazottak, 990 Ft-ért croissant, fahéjas csiga túlzás. Kínálnak a kávé mellett természetesen teákat, valamint Mayer szörpöket sokféle ízben, továbbá dobozosban a most trendy Kombucha italokat. A lányomnak vittem egy citromos mandulás kekszet (690 Ft), ízlett neki.
3 féle kávé közül lehetett választani, a világos származási országa Panama, a sötétebbé Brazília, a Batch Brew pedig Etiópia. Az eszpresszó 850 Ft-ba került. Kötelező szervizdíj nincs. A benti rész skandináv IKEA stílusú, van nekik is teraszuk, mint a többi vendéglátóhelynek is itt az utcában.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()